8/9/10

Στο τραπέζι οι μετακινήσεις καθηγητών

Το υπουργείο θα επιχειρήσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που θα αναγκαστούν να πάνε σε ΙΕΚ και ολοήμερα δημοτικά, για να καλυφθούν τα κενά. Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από την ΟΛΜΕ  
Να κατευνάσει τις αντιδράσεις των καθηγητών που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν από Γυμνάσια και Λύκεια σε ΙΕΚ και ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία θα προσπαθήσει σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ χαρακτήρισαν ανεπίτρεπτη τη μετακίνηση καθηγητών στα ολοήμερα δημοτικά χωρίς αίτησή τους και χωρίς να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Η συνάντηση έχει ορισθεί στις 10.30 το πρωί και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που ανακύπτουν λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (ελλείψεις, κενά κ.ά.), καθώς και οι αντιδράσεις των καθηγητών για τη μετακίνησή τους σε σχολεία εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Πάντως, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τον νόμο και να μετακινήσουν το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό από περιοχή σε περιοχή, καθώς, όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν στο «ΕΘΝΟΣ», γνωρίζουν ήδη τα κενά και είναι αποφασισμένοι να τα συμπληρώσουν πριν ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα.
«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε τα τμήματα που θα λειτουργήσουν σε κάθε σχολείο, τι προγράμματα έχουν, άρα και τα κενά. Σε όποιες περιοχές υπάρχουν επιπλέον εκπαιδευτικοί, πρέπει να μετακινηθούν για την ορθολογική λειτουργία του συστήματος. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να λύσουμε τα προβλήματα και να συμπληρώσουμε τα κενά», τόνισε στο «ΕΘΝΟΣ» ο περιφερειακός διευθυντής Αθήνας, Γ. Κουμέντος.
Χτες, πάντως, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι είναι ανεπίτρεπτη, για λόγους δεοντολογίας και νομιμότητας, οποιαδήποτε μετακίνηση καθηγητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς αίτησή τους και χωρίς να έχουν καλυφθεί οι λειτουργικές ανάγκες Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Οι συνδικαλιστές μάλιστα υπογραμμίζουν ότι θα αντιταχθούν με όσα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα διαθέτουν στην υποβάθμιση της λειτουργίας των Λυκείων και Γυμνασίων.
«Με πρωτοφανή τρόπο και με τη διαδικασία του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επιχειρείται στον Νομό Αττικής η μετακίνηση εκατοντάδων καθηγητών. Καμία διάθεση καθηγητή σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης δεν επιτρέπεται εφόσον δεν καλυφθούν πρώτα οι ανάγκες της Δευτεροβάθμιας» τονίζει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές.
ΟΛΜΕ: Δυσμενής αλλαγή εργασιακών σχέσεων
«Δεν είμαστε αντίθετοι στις μετακινήσεις καθηγητών προς τα Δημοτικά, για τις ανάγκες των ολοήμερων σχολείων, ωστόσο αυτές θα έπρεπε να γίνουν, αφού διαπιστωθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια», τονίζει ο κ. Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και υπογραμμίζει:
«Είμαστε αντίθετοι στη διάταξη του υπουργείου Παιδείας που αφορά κυρίως καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) οι οποίοι θα μπορούν να μεταφέρονται στα ΙΕΚ τα οποία έχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Το υπουργείο Παιδείας θα εξοικονομήσει με αυτόν τον τρόπο προσωπικό και δεν θα κάνει πρόσθετες προσλήψεις. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς είναι μία δυσμενής αλλαγή εργασιακών σχέσεων, αφού ξαφνικά και χωρίς να το θέλουν θα βρεθούν σε μία άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης».
Πηγή: Έθνος (ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου