13/9/10

Ψευδή στοιχεία για χιλιάδες υπεραιωνόβιους ανακάλυψαν οι Αρχές στην Ιαπωνία

Ξεπερνούν τους 200.000

Οι Αρχές στην Ιαπωνία αναθεωρούν τους καταλόγους των υπεραιωνόβιων στη χώρα, καθώς διαπιστώνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους για τους οποίους δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία και πιθανόν δεν είναι πλέον στη ζωή.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές υποστηρίζουν τώρα ότι 234.000 υπεραιωνόβιοι «δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά». Αντίθετα, όσους το υπουργείο Υγείας καταγράφει σαν γνωστής κατοικίας είναι λίγο πάνω από 40.000.
Προφανώς οι περισσότεροι αγνοούμενοι υπεραιωνόβιοι, αν όχι όλοι, δεν είναι πλέον στη ζωή ενώ φαίνεται ότι οι συγγενείς τους εξακολουθούν να εισπράττουν τις συντάξεις. Άλλοι εγκαταλείφτηκαν από τις οικογένειες τους σε ιδρύματα ή αποξενώθηκαν από τα κοντινά τους πρόσωπα.

Πολλοί φαίνεται ότι έχουν πεθάνει τις δεκαετίες μετά τον πόλεμο: αν ζούσαν μπορεί να ήταν 120, ακόμα και 150 ετών.
Αφορμή για την έρευνα υπήρξε η τυχαία ανακάλυψη των Αρχών ότι ο θεωρούμενος ως γηραιότερος άνδρας στο Τόκιο, ηλικίας άνω των 110 ετών, είχε πεθάνει εδώ και 30 χρόνια και ότι η οικογένεια του κρατούσε τη σορό στο σπίτι της.
Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη γήρανση του πληθυσμού και το χαμηλό ρυθμό γεννήσεων. Έχει όμως και ένα από τα ψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο με τις γυναίκες να ζουν κατά μέσο όρο 86 χρόνια και τους άνδρες 80 χρόνια.
Πηγή:
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου