13/9/10

Ακόμη ταχύτερες αναζητήσεις από τη Google

Η μηχανή αναζήτησης της Google μπορεί πια να εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης πριν καν ο χρήστης ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση αυτού που ψάχνει, χάρη στη νέα τεχνολογία «Google Instant» που έθεσε σε εφαρμογή η αμερικανική εταιρία. «Από όσο ξέρουμε, κανείς δεν έχει προσφέρει αναζήτηση την ίδια στιγμή που ο χρήστης πληκτρολογεί. Είναι ένα κβαντικό άλμα προς το μέλλον για τις αναζητήσεις», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Google Μαρίσα Μάγιερ, κατά την παρουσίαση του νέου προϊόντος στο Σαν Φρανσίσκο.
Με την ταχύτητα της σκέψης θα μπορούν στο εξής να κάνουν τις αναζητήσεις τους οι χρήστες του διαδικτύου. Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι σε θέση να εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης πριν καν ο χρήστης ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση της λέξης που ψάχνει, χάρη στη νέα τεχνολογία Google Instant, την οποία έθεσε σε εφαρμογή η αμερικανική εταιρία.
Η νέα εξελιγμένη μέθοδος εξοικονομεί δύο έως πέντε δευτερόλεπτα για κάθε αναζήτηση στο διαδίκτυο και η Google ελπίζει ότι το γεγονός αυτό θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους χρήστες στην ιστοσελίδα της, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στον ολοένα υξανόμενο ανταγωνισμό από τη Microsoft τη «Γιαχού» και το Facebook.

«Από όσο ξέρουμε, κανείς δεν εξασφαλίζει αναζήτηση ταυτόχρονα με την πληκτρολόγηση από τον χρήστη. Πρόκειται για ένα κβαντικό άλμα στο μέλλον για τις αναζητήσεις [στο διαδίκτυο]», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Google, Μαρίσα Μάγιερ, κατά την παρουσίαση του νέου προϊόντος στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.
Την ώρα που ο χρήστης γράφει αυτό που ψάχνει, η μηχανή αναζήτησης «μαντεύει» τι θέλει και συνεχώς αλλάζει τα αποτελέσματα που δείχνει η ιστοσελίδα της, χωρίς καν ο χρήστης να πατήσει το πλήκτρο enter ή search, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητο για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Ένα ειδικό λογισμικό αυτόματης συμπλήρωσης που δημιούργησαν οι μηχανικοί της εταιρίας, προσπαθεί συνεχώς να μαντεύει τι πραγματικά ψάχνει ο χρήστης, ο οποίος πάντως, αν το επιθυμεί, μπορεί να απενεργοποιήσει τη νέα δυνατότητα.
Οι εκπρόσωποι της Google διευκρίνισαν ότι η νέα τεχνολογία δεν θα αλλάξει τη σειρά αξιολόγησης, με την οποία η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει τις διάφορες ιστοσελίδες ή τον τρόπο που εμφανίζονται οι σχετικές διαφημίσεις.
Η τεχνολογία Google Instant τέθηκε ήδη σε εφαρμογή στις ΗΠΑ και σύντομα θα λειτουργεί στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρωσία και σε άλλες χώρες, ενώ σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσει μια έκδοσή του για πιο γρήγορες αναζητήσεις στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και τις λοιπές φορητές συσκευές.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Google Instant θα βοηθήσει την εταιρία -ήδη το Νο 1 στον κόσμο στις αναζητήσεις- να αυξήσει κι άλλο τα μερίδιο αγοράς της. Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google κάθε μήνα. Η εταιρία υπολογίζει ότι ο μέσος χρήστης χρειάζεται εννέα δευτερόλεπτα για να γράψει αυτό που ψάχνει κι άλλα 15 για να ψάξει τις απαντήσεις.
Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου