5/10/10

1.080 μαθητές σε τμήματα 28 - 30 μαθητών

Σχετικά στοιχεία έδωσε χτες η ΕΛΜΕ Πειραιά
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά. Χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά ο διευθυντής απουσίαζε από το γραφείο του.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χτες η ΕΛΜΕ Πειραιά, από 1.100 τμήματα πέρσι στα γυμνάσια και τα λύκεια (εκτός της τεχνικής εκπαίδευσης), φέτος έχουμε περίπου 1.060. Δηλαδή περίπου 40 τμήματα λιγότερα, γεγονός που ισοδυναμεί με 100 καθηγητές λιγότερους.
Πέρυσι, δεν υπήρχε σχεδόν κανένα τμήμα με πάνω από 25 μαθητές, φέτος υπάρχουν 278 τέτοια τμήματα. Πάνω από 7.000 μαθητές κάνουν μάθημα σε τμήματα των 25 - 30 μαθητών και 1.080 μαθητές σε τμήματα με 28-30 μαθητές.

Η ΕΛΜΕ παρουσίασε στοιχεία ότι φέτος αξιοποιούνται στα σχολεία πολύ λιγότεροι καθηγητές απ' ό,τι πέρσι, ενώ παράλληλα απαίτησε να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα όπως π.χ. οι αμοιβές των εκπαιδευτικών για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Κατήγγειλαν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, ζήτησαν να επιστρέψουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσοι εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν στην Πρωτοβάθμια, να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους με πολύ φτηνό εισιτήριο όσοι μετακινήθηκαν στα νησιά και να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου