16/10/10

4ο Δ.Σ. Αμαλιάδας: Μάθημα για τρίτη χρονιά σε λυόμενες αίθουσες

Ξεσηκώθηκαν προχθές οι γονείς των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Αμαλιάδας, καθώς τα παιδιά τους κάνουν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μάθημα μέσα σε λυόμενες σχολικές αίθουσες επειδή οι αρμόδιοι του ΟΣΚ δεν χρηματοδοτούν τον εργολάβο για να ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευής του κατεστραμμένου σχολείου από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008! 
Αμέσως μετά το σεισμό δρομολογήθηκε από τον ΟΣΚ η επισκευή και η μερική ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου σχολικού συγκροτήματος. Ομως η ροή των χρημάτων προς τον εργολάβο, που είχε αναλάβει το έργο, σταμάτησε και έτσι το υπό επισκευή κτήριο έμεινε γιαπί.
Μια μητέρα, η Αννα Μαυρουδή, περιέγραψε στην «Ε» την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους από την αδιαφορία των αρμοδίων.
Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί σε αυτές τις συνθήκες και σαν ολοήμερο (!), ενώ επιλέχτηκε από το υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει φέτος με αναμορφωμένο πρόγραμμα, δηλαδή με παραπάνω ώρες για να κάνουν τα παιδιά επιπλέον γυμναστική (χωρίς γυμναστήριο και μέχρι στιγμής και χωρίς κανένα γυμναστή). Επίσης τα παιδιά υποτίθεται ότι κάνουν θέατρο χωρίς διαμορφωμένο χώρο, μουσική χωρίς όργανα, πληροφορική χωρίς κομπιούτερ.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Μάκη Νοδαρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου