7/10/10

Σαράντα καταλήψεις σε σχολεία και αποχές από τα μαθήματα

Αυξάνονται και πληθύνονται οι καταλήψεις και οι αποχές σχολείων σε όλη τη χώρα.

* Στη Θεσσαλονίκη, τα υπό κατάληψη σχολεία μέσα σε τρεις ημέρες από 17 έφτασαν στα 33! Οι απουσίες, οι ελλείψεις βιβλίων, η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους καθηγητές την ώρα του μαθήματος, έως και το κάπνισμα στην αυλή είναι μερικά από τα ζητήματα που θέτουν.
Διαμαρτύρονται ακόμη για τη μη δρομολόγηση λεωφορείων προς τις απομακρυσμένες περιοχές, τα υπεράριθμα τμήματα, τις ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων, τη μη δωρεάν χορήγηση των ξενόγλωσσων βιβλίων, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών κυλικείων.

Ο Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων Θεσσαλονίκης καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα στις 10 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου.
* Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Μυτιλήνης διαμαρτυρήθηκε χθες για την κτιριακή κατάσταση του σχολείου. Οι διαμαρτυρόμενοι έβαλαν λουκέτο στις λυόμενες αίθουσες.
* ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αποχή από τα μαθήματά τους τις 2 πρώτες ώρες πραγματοποίησαν χθες με τη συμπαράσταση των γονέων οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Καλαμάτας και διαμαρτυρήθηκαν για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.
* ΗΛΕΙΑ: Καταλήψεις 4 σχολείων πραγματοποιούνται στην Ηλεία. Γονείς και κηδεμόνες διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία.
* ΧΑΝΙΑ: Κατάληψη σε δύο Γυμνάσια των Χανίων πραγματοποιούν οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τη διπλοβάρδια.
* ΚΕΡΚΥΡΑ: Διαμαρτυρία πραγματοποιούν, σήμερα στις 12.30, έξω από τη Νομαρχία, καθηγητές, μαθητές και σύλλογοι γονέων ζητώντας περισσότερα δρομολόγια για τους μαθητές.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Ν. ΦΩΤ. - Μ. ΠΙΝ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου