8/10/10

Σχολικό λεωφορείο χωρίς φρένα

Πούλμαν με... ρουμανικές πινακίδες και με χαλασμένο το σύστημα φρένων μετέφερε επί δύο εβδομάδες μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Με πέτρες στα λάστιχα ακινητοποιούσε ο οδηγός το όχημα
Στο έλεος ενός ασυνείδητου ιδιοκτήτη πούλμαν βρίσκονταν επί δύο εβδομάδες μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Παλλήνης, οι οποίοι μεταφέρονταν με όχημα που δεν είχε φρένα και επιπλέον έφερε ρουμάνικες πινακίδες.
 Με... ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορούσε το μικρό πούλμαν με τα χαλασμένα φρένα, μεταφέροντας επί δύο εβδομάδες τους μικρούς μαθητές
Το γεγονός έγινε γνωστό ύστερα από καταγγελία γονέα στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, η οποία, αφού διαπίστωσε ότι το πούλμαν ήταν ακατάλληλο να μεταφέρει μαθητές, προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού. Παράλληλα, η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ η αρμόδια επιτροπή της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής έχει καλέσει σε απολογία τον ανάδοχο του έργου μεταφοράς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, προκειμένου να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.



Με πέτρες αντί για χειρόφρενο σταματούσε το σχολικό ο οδηγός
Το περιστατικό προκάλεσε αναταραχή στη σχολική κοινότητα της περιοχής, με τους γονείς να καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους μεταφέρονται χωρίς συνοδούς και με ακατάλληλα οχήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, σημείωσε πως το συμβάν επιβεβαίωσε τις άθλιες συνθήκες μεταφοράς των μαθητών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από «θαύμα δεν συνέβη ατύχημα, καθώς, για να κατέβουν τα παιδιά από το πούλμαν, ο οδηγός τοποθετούσε πέτρες στα λάστιχα, ώστε να μην τσουλήσει το όχημα».
Η νομαρχία Ανατολικής Αττικής, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι είχε μισθώσει άλλο λεωφορείο (αρ. κυκλοφορίας ΙΗΗ 4687) και όχι αυτό που έφερε τις ρουμάνικες πινακίδες, οι οποίες σημειωτέον δεν είχαν καν δηλωθεί. Την ίδια στιγμή, επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του 6ο δημοτικού σχολείου Παλλήνης, σημειώνοντας ότι αυτή είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της σωστής εκτέλεσης των δρομολογίων των πούλμαν.
Σύμφωνα με τον νομάρχη Λ. Κουρή, η νομαρχία, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να ελέγχει όλες τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών.
«Αρμόδιοι για την επί καθημερινής βάσεως επίβλεψη της σωστής εκτέλεσης των σχετικών συμβάσεων μεταφοράς μαθητών είναι οι διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, οι οποίοι θα πρέπει να καταγγέλλουν κάθε παράβαση των συμβατικών όρων, ώστε οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να επιβάλλουν άμεσα τις αντίστοιχες κυρώσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της νομαρχίας.
Πηγή: Έθνος (Αφροδίτη Καριμαλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου