10/10/10

Πρόσβαση στη γνώση με ένα κλικ

ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ με ένα “κλικ” θα παίρνουν πολύ σύντομα οι μαθητές της χώρας: χθες η Υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την ψηφιακή διάσταση του νέου σχολείου, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από τις εγκαταστάσεις του Γενικού και Επαγ- γελματικού Λυκείου στον Μούδρο της Λήμνου. Στόχος του υπουργείου είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αλλά και στη σχολική ζωή γενικότερα. Υπολογιστές μέσα στην τάξη, διαδραστικοί πίνακες, e-books (ηλεκτρονικά βιβλία), πρόσθετο ψηφιακό υλικό για τα μαθήματα, ψηφιακές πλατφόρμες διδασκαλίας είναι τα βασικά εργαλεία με τα οποία θα υλοποιηθεί το ψηφιακό σχολείο.
Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω θα ενισχυθούν όλα τα σχολεία με υποδομές δικτύου και ηλεκτρονικό εξοπλισμό προκειμένου να δημιουργηθεί η ψηφιακή τάξη. Παράληλλα, υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης 103.000 εκπαιδευτικών (57,2%) του συνόλου.
Ο εξοπλισμός που θα μπει στα σχολεία:
Συστήματα διαδραστικής διδασκαλίας (διαδραστικοί πίνακες) αρχικά στη Β΄ Γυμνασίου. Ηδη 1.250 σχολεία έχουν υποβάλει αίτημα από τους προηγούμενους μήνες. Στη συνέχεια θα εξοπλιστούν όλες οι τάξεις του Γυμνασίου. Δηλαδή σε 1.190 Γυμνάσια (60% του συνόλου). Με διαδραστικούς πίνακες θα εξοπλιστούν και 5200 δημοτικά (85% του συνόλου). Φορητό εργαστήριο ηλεκτρονικού υπολογιστή (με 15 υπολογιστές 1 wifi, 30usb memory sticks), για τα 800 ολοήμερα Δημοτικά και τα όλα τα Γυμνάσια Ηλεκτρονικός υπολογιστής σε 400 σχολεία απομακρυσμένων περιοχών.
Μία από τις καινοτομίες που θα υλοποιηθούν στο “ψηφιακό σχολείο” είναι η ηλεκτρονική διοίκηση της εκπαίδευσης. Θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να έχουν επικοινωνία από το σπίτι με τους εκπαιδευτικούς. Αλλά και οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πρόοδο των παιδιών και να επικοινωνούν με τους δασκάλους.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου