14/10/10

Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει

Εξαθέσιο με 13 τάξεις!
Μια τεράστια αγκαλιά -«ανθρώπινη αλυσίδα» την είπαν- άπλωσαν χθες το πρωί και τύλιξαν το σχολείο τους περίπου 300 μαθητές μαζί με 100 γονείς, στο 1ο Δημοτικό σχολείο των Πεύκων Θεσσαλονίκης. Ηταν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία γιατί... σ' αυτό το εξαθέσιο σχολείο λειτουργούν σήμερα 13 τάξεις, από τις οποίες η μία στο υπόγειο, δίπλα στον καυστήρα (!) και η άλλη στην «χωρίς παράθυρα» αίθουσα εκδηλώσεων.
Μαθητές, γονείς, δάσκαλοι αγκάλιασαν το σχολείο που τους υποχρεώνει να κάνουν μάθημα στο υπόγειο και δίπλα στον καυστήρα «Προτιμήσαμε να αγκαλιάσουμε το σχολείο μας από το να βγούμε και να κλείσουμε έναν δρόμο ταλαιπωρώντας τους συμπολίτες μας», είπε στην «Ε» η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αννα Παπαδοπούλου, έχοντας στο πλευρό της μαθητές και δασκάλους.

Η συμβολική διαμαρτυρία αποφασίστηκε από τους γονείς, με στόχο να μεταφέρει ένα μήνυμα: «Οτι όλοι μαζί αγαπάμε το σχολείο και το προστατεύουμε, πράγμα που είναι υποχρεωμένη να κάνει και η πολιτεία».
Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, φέτος ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
«Το σχολείο φτιάχτηκε για εξαθέσιο και σήμερα έχει γίνει 13θέσιο. Με 304 παιδιά στις μαθητικές αίθουσες, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ακόμη και η διευθύντρια του σχολείου, που γονείς και μαθητές υπεραγαπούν, μετακόμισε στο μπαλκόνι για να δώσει ζωτικό χώρο στους μαθητές της.
Οπως υποστηρίζουν οι γονείς, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης είχε εγκρίνει από πέρυσι, στις αρχές Ιουνίου, ένα κονδύλι 50 χιλιάδων ευρώ για να προστεθεί μια βαρέως τύπου κατασκευή, στο ήδη μικρό προαύλιο και να λειτουργήσουν εκεί δύο σχολικές αίθουσες. Ωστόσο...
* Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες οι καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, 18 σχολεία τελούσαν υπό καθεστώς κατάληψης στην ανατολική πλευρά της πόλης και 21 στη δυτική.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Νίκου Φωτόπουλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου