29/10/10

Η κατάρριψη ενός μύθου: Είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα - Πόσοι είναι, τελικά, οι εκπαιδευτικοί στη Φινλανδία;

Κώστα Θεριανού
Είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα; Είναι λιγότεροι στην Φιλανδία; Το θέμα άνοιξε πάλι. Τελικά πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί;
Ας δούμε τα στοιχεία του Σωματείου Εκπαιδευτικών της Φιλανδίας.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο του Σωματείου, είναι το μοναδικό σωματείο ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών (αυτό ας το βλέπουμε εμείς στην Ελλάδα) στο οποίο είναι μέλη το 95% των εκπαιδευτικών. Δηλαδή, τα στοιχεία αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια).
Τα μέλη του σωματείου είναι 117.000. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τους συνταξιούχους ο αριθμός των εκπαιδευτικών ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και όχι όλων των εκπαιδευτικών είναι περίπου 100.000 άτομα.

Άρα έχουμε
  
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ
11.262.539
180.000 – 190.000
ΦΙΛΑΝΔΙΑ
5.325.115
100.000

Άποψη:
Άλλος ένας ¨μύθος¨ που καταρρίπτεται… Όπως και εκείνος του ¨υπέρογκου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων¨ (βλέπε εδώ). Αυτά βέβαια δεν αναφέρονται σε κανένα ΜΕΓΑλο ή μικρό τηλεοπτικό σταθμό. Εκεί προβάλλονται μόνο τα ¨οράματα τύπου Φινλανδίας¨ που βολεύουν. Είπαμε, σπουδαία η ελληνική μυθολογία, των προγόνων εννοείται, γιατί η σημερινή ¨μυθολογία¨ μόνο παραπληροφόρηση και ταλαιπωρία σε πολίτες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς προσφέρει.
¨Αναγωγή¨

1 σχόλιο: