4/10/10

Έκοψε το ρεύμα στο νηπιαγωγείο γιατί δεν θέλει μείωση ενοικίου!

Ο ιδιοκτήτης αίθουσας στο Καστρί Βιάννου
Χωρίς ρεύμα λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον μια βδομάδα το Νηπιαγωγείο στο Καστρί Βιάννου!
Το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενες αίθουσες και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, αρνούμενος τη μείωση που έχει ζητήσει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στο μίσθωμα, προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σχολείου!
 
Το Νηπιαγωγείο Καστρίου, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Χόνδρου, απασχολεί μια εκπαιδευτικό και φιλοξενεί επτά παιδιά, τα οποία τις τελευταίες μέρες έκαναν μάθημα χωρίς φως... Χθες, επισκέφτηκε το σχολείο η προϊσταμένη του 3ου γραφείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Αναστασία Καραβόλια, η οποία αναζητά μια λύση στο πρόβλημα και ελπίζει πως, μετά από επαφή που θα έχει με τον ιδιοκτήτη, η ΔΕΗ θα παρέχει ξανά ρεύμα στο σχολείο. Σε περίπτωση, όμως, που ο ιδιοκτήτης δε ρίξει νερό στο κρασί του, τότε εξετάζονται άλλες λύσεις. Σε πρώτο στάδιο, υπάρχει η σκέψη το σχολείο να παίρνει ρεύμα από διπλανά κτίρια, για ένα μικρό διάστημα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η δυνατότητα να μεταστεγαστεί το νηπιαγωγείο σε κοντινό κτίριο που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
«Το σχολείο, φυσικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρεύμα», αναφέρει η κ. Καραβόλια.
Όπως έχει ήδη γράψει η «Π», η ΝΑΗ, μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, έχει ζητήσει να μειωθούν τα μισθώματα των κτιρίων που στεγάζουν σχολεία και άλλες υπηρεσίες κατά 20%.
Εξάλλου, το ΥΠΟΙΚ έχει ζητήσει από όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας, να προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων για τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες και σχολεία.
Ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Μανόλης Πατεμτζής, αναφέρει πως η όποια μείωση στα ενοίκια έγινε μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του κάθε κτιρίου. Πολλοί ήταν εκείνοι που αμέσως δέχθηκαν να περικοπεί το ενοίκιο που εισέπρατταν ενώ σε περιπτώσεις που το μίσθωμα ήταν ήδη σε χαμηλά επίπεδα, η μείωση ήταν της τάξης του 5% με 10% ή ακόμα και μηδενική. «Δεν πιέσαμε κανένα, όλα έγιναν μετά από διαπραγμάτευση», τονίζει ο κ. Πατεμτζής. Υπάρχουν και περιπτώσεις ενοικιαστών που δε δέχθηκαν καμία μείωση και η ΝΑΗ κινείται δικαστικά εναντίον τους, ωστόσο, δεν πρόκειται για κτίρια που στεγάζουν σχολεία.
 
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις έγιναν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου