11/10/10

Σχολεία στο έλεος των μονοπωλίων

«Με ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Παιδείας και με εστίαση σε τόπους της χώρας μας όπου οι δυνατότητες ενίσχυσης της γνώσης που παρέχεται στα παιδιά είναι πενιχρές, η INTERAMERICAN υποστήριξε πρόσφατα την οργάνωση βιβλιοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Καλύμνου». 
Με αυτά τα λόγια, η εταιρεία πληροφορεί για την έμπρακτη απόδειξη της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της». Το σκηνικό γνωστό. Ελλείψεις στα σχολεία, από τα στοιχειώδη μέχρι τα... «είδη πολυτελείας» (όπως η βιβλιοθήκη στην προκειμένη περίπτωση), απουσία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τα οποία έρχεται σαν «σωτήρας» να παρέχει η τάδε εταιρεία . Με ελάχιστο γι' αυτήν κόστος σε σχέση με τα κέρδη της και με πολλαπλά οφέλη για την ίδια. Πάμπολλα τα παραδείγματα στα οποία προστίθεται τώρα το σχολείο της Καλύμνου.
Ετσι θέλουν να νομιμοποιήσουν και στη συνείδηση του λαού, με ειδικότερο στόχο τις εύπλαστες νεανικές συνειδήσεις, η σύνδεση του σχολείου με τις επιχειρήσεις, το ανθρώπινο πρόσωπο των εταιρειών, το ότι το κράτος δεν έχει υποχρέωση να τα παρέχει όλα κ.ο.κ. Οπως πληροφορούν, για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης βοήθησαν επίσης ο σύλλογος γονέων και το Ιδρυμα Ελέους. Είναι απλά πρόγευση του «νέου σχολείου» που οικοδομείται. Γιατί στην πλήρη ανάπτυξή του, το πρότυπό τους είναι ένα σχολείο όπου γονείς και εκπαιδευτικοί θα κυνηγούν τους χορηγούς προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει και να παρέχει αυτά που τα παιδιά δικαιούνται.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου