26/10/10

Ο Κάμερον εκποιεί τα ακίνητα του αγγλικού δημοσίου

Στο σφυρί ακόμα και τα κρατικά δάση
Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να πουλήσει τα ακίνητα του Δημοσίου και τα κρατικά δάση προκειμένου να μειώσει το εθνικό χρέος το οποίο αυτήν τη στιγμή είναι 845 δισεκατομμύρια λίρες και του χρόνου υπολογίζεται να ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο, με τους ετήσιους τόκους να φθάνουν το ποσό των 45 δισεκατομμυρίων.
Η αξία των ακινήτων του αγγλικού Δημόσιου υπολογίζεται σε 375 δισεκατομμύρια λίρες και η κυβέρνηση έχει πρόθεση να πουλήσει αρχικά ένα μέρος των ακινήτων για να αντλήσει ποσό 25 εκατομμυρίων λιρών.
Μεταξύ των υπό εκποίηση ακινήτων είναι και το συνεδριακό κέντρο «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’» στην καρδιά του Λονδίνου. Στην πρώτη φάση θα εκποιηθούν επίσης ακίνητα που ανήκουν στο υπουργείο Αμυνας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Εκτιμητές
Το θέμα της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος προσέλαβε έμπειρους εκτιμητές.
Επιπλέον, η «Κυριακάτικη Τέλεγκραφ» αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις επόμενες μέρες ότι πουλάει και τα δάση του Δημοσίου. Πριν προχωρήσει στην πώλησή τους θα αλλάξει ο νόμος που προστατεύει μέχρι σήμερα «αρχαία δάση» όπως το δασός Σέργουντ του Ρομπέν των Δασών, προκειμένου οι νέοι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να κόβουν τα δέντρα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, τα περισσότερα δάση θα δοθούν σε επενδυτές, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικισμούς για διακοπές με πάρκα και γήπεδα γκολφ. Ορισμένα δάση θα γίνουν δημόσια πάρκα. Το 1990 η αξία των δασών της Αγγλίας είχε εκτιμηθεί στο ποσό των 2,5 δισ. λιρών.
Πηγή: Έθνος (Λ. Τσιριγωτάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου