14/10/10

Η.Π.Α.: Νέες απολύσεις εκπαιδευτικών

Κώστα Θεριανού
Το βαρέλι της κρίσης δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδαςhttp://www.bloomberg.com, τα σχολεία στο New Jersey ξεκίνησαν την σχολική χρονιά με 10.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. 3.000 απολύθηκαν λόγω περικοπών και 7.000 επέλεξαν νασυνταξιοδοτηθούν πρόωρα επιλέγοντας την μικρότερη σύνταξη παρά τον εφιάλτη της ανεργίας. Οιδαπάνες για την εκπαίδευση στην Πολιτεία του New Jersey έχουν μειωθεί κατά 1,3 δισεκατομμύριαδολάρια.
 Πέρσι, τσουνάμι απολύσεων γνώρισαν οι εκπαιδευτικοί στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου ο κυβερνήτης Άρνολντ Σβατζενέγκερ θυμήθηκε τα κινηματογραφικά του νιάτα και σαν «Εξολοθρευτής» βάλθηκε να εξοντώσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα πριν μερικούς μήνες, στις αντιδράσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση, είχε δηλώσει ότι «από την στιγμή που ο μαθητής περνά την πόρτα της σχολικής αίθουσας υπεύθυνος για την επίδοση του είναι ο εκπαιδευτικός και όχι η κοινωνική του προέλευση». Είχε μάλιστα αυξήσει κατά  297 εκατομμύρια δολάρια τον προϋπολογισμό προκειμένου να δοθούν extra αμοιβές σε όσους εκπαιδευτικούς έπιαναν υψηλές επιδόσεις στην αξιολόγηση.
 Τραγική ειρωνεία; Πολλοί από τους 3.000 απολυμένους του New Jersey είχαν συναινέσει στην αξιολόγηση και είχαν δεχθεί να αξιολογηθούν, παίρνοντας μάλιστα και υψηλό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου