17/10/10

Οι ύαινες της καθημερινής μας ενημέρωσης

Σεληνιάζονται σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων – εισπράττουν 1000 ευρώ την ημέρα


Είναι γνωστό ότι τα «δελτία των οκτώ» και οι πρωταγωνιστές τους δίνουν τα ρέστα τους κάθε φορά που μια κινητοποίηση των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη. Με μια απίθανη χημεία ψέματος και λάσπης επιτίθενται με πρωτοφανή μανία εναντίον του συμβασιούχου που τολμά να διεκδικήσει σταθερή δουλειά, εναντίον του εργαζόμενου που απαιτεί τα δεδουλευμένα του, εναντίον του απολυμένου που δεν σταυρώνει τα χέρια. Αυτοί, οι τεχνικοί της προπαγάνδας, με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν μεροκάματο ίσο και μεγαλύτερο από το μηνιαίο μισθό αυτών που κατηγορούν.
Αυτοί οι επιφανείς δημοσιογράφοι, σεληνιάζονται όταν διαδηλώνουν απεργοί ίσως γι αυτό εισπράττουν 1.000 ευρώ. Ημερησίως!
Κάποιοι, απ' αυτούς τους οποίους οι ύαινες με τις γραβάτες τούς αφήνουν στο πόδι τους για το Σαββατοκύριακο, με κάτι «εξτραδάκια»  φτάνουν τα 1.400 ευρώ. Την ημέρα!
Υπάρχουν και εκείνοι, που λόγω της καθημερινής τους συμβολής στα δελτία των 8.00 μ.μ., φτάνουν τα 1.500 ευρώ. «Μεροκάματο»!
Το κακό έχει παραγίνει. Οι ειδήσεις και τα ρεπορτάζ τους  είναι τα δελτία τύπου των Υπουργείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα σημερινό δημοσίευμα (Παρασκευή 15/10) της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Απολαύστε: 
Κανονικά οι πτήσεις, χειρόφρενο στα λεωφορεία
ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή οι πτήσεις όλων των αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο καθώς χθες το αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ χωρίς λεωφορεία θα μείνει τουλάχιστον για έξι ώρες η Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 18 του μηνός λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση κατά την οποία θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης στις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειωθούν τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες.
Τι μας λέει ο συντάκτης της «είδησης»; εάν οι εργαζόμενοι των λεωφορείων αποφασίσουν απεργία ο λόγος είναι ότι αντιδρούν στις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειωθούν τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες.


Γιώργος Αφεντάκης – alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου