26/10/10

Βέτο δασκάλων - νηπιαγωγών για μείωση των αποδοχών τους

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας και δεν μπορούν να αντέξουν πλέον καμία περικοπή στις αποδοχές τους, τόνισαν χθες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης για το θέμα του «νέου μισθολογίου».
Οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ υποστήριξαν ότι δεν θα δεχθούν καμία περικοπή στις αποδοχές των συναδέλφων τους, αλλά θα διεκδικήσουν αυξήσεις, μέσα από ένα πραγματικά ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, με κατώτατο μισθό τα 1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο.
«Το 2006 δώσαμε αγώνα 42 ημερών με κυρίαρχο αίτημα μισθούς αξιοπρέπειας, τότε μας χορηγήθηκαν 105 ευρώ ως επίδομα. Πέρυσι τα χρήματα αυτά τα «έκοψε» ο υπουργός Οικονομικών στο όνομα του προγράμματος σταθερότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δ. Μπράτης, υπογραμμίζοντας ότι «ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί άλλες περικοπές και προσδοκά ότι μέσα από ένα σύστημα δίκαιων αμοιβών στον δημόσιο τομέα θα υπάρξουν αυξήσεις».
Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου παραδέχτηκε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οικονομικά αδικημένοι και αμείβονται λιγότερο, ενώ έχουν και περισσότερες ευθύνες και περισσότερα προσόντα από πολλούς συναδέλφους τους δημοσίους υπαλλήλους, σημειώνοντας ότι «αυτή η αδικία πρέπει να αρθεί».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τόνισε, πάντως, στους δασκάλους ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν επιπλέον χρήματα, και γι’ αυτό θα γίνει σωστή αναδιάρθρωση των υπαρχόντων χρημάτων, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου