12/11/10

Αύξηση κατά 22% των συνδρομητών ευρυζωνικών οπτικών ινών στα νοικοκυριά στην Ευρώπη

Το συμβούλιο για το FTTH (Fiber-to-the-home) στην Ευρώπη ανακοίνωσε τα τελευταία στοιχεία για τις ευρωπαϊκές χώρες που ηγούνται στη διείσδυση της τεχνολογίας Fiber to the Home, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Broadband World Forum στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την κατάταξη, ο αριθμός των συνδρομητών fibre-to-the-home στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 22% τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που επηρεάστηκε από τη μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι χώρες που ξεχωρίζουν

Σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, περισσότερο από το 1% των νοικοκυριών έχουν ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών. Η Λιθουανία παραμένει πρώτη στην κατάταξη, ακριβώς μπροστά από τις πιο ώριμες αγορές για το Fiber to the Home, όπως της Σουηδίας και της Νορβηγίας. Στις πέντε πρώτες χώρες που χρησιμοποιούν οπτικές ίνες περιλαμβάνονται, πλέον, τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης: η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία. Επιπλέον, η Ρουμανία εισήλθε στην κατάταξη, για πρώτη φορά, συμμετέχοντας στην 13η θέση, με το ποσοστό της τάξης του 1,54%.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου