24/11/10

Περισσότερα από 700 παιδιά έπεσαν θύματα κακοποίησης μέσα σε 10 μήνες

Σε 770 ανέρχονται τα παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης από την 1η Ιανουαρίου ως την 31η Οκτωβρίου του 2010, σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με στοιχεία της εθελοντικής οργάνωσης, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 δέχθηκε στο ίδιο διάστημα 383 ανώνυμες και επώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες.
Τα στατιστικά στοιχεία της γραμμής δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής κακοποίησης (48%) αφορούσε σε παραμέληση παιδιών, ενώ το 44% σε άσκηση σωματικής βίας - σωματικής κακοποίησης.
Στη συνέχεια ακολουθούν η σεξουαλική κακοποίηση παιδιού (3%), η εξώθηση σε επαιτεία (3%), η ψυχολογική - συναισθηματική κακοποίηση (2%) και η παραμέληση - εγκατάλειψη (1%).

Θύτες των περιστατικών είναι σε ποσοστό 39% και οι δύο γονείς, σε ποσοστό 38% μόνον η μητέρα, σε ποσοστό 17% ο πατέρας και σε 6% άλλο πρόσωπο.
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της κοινής γνώμης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση (19 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).  
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνιστά την κινητοποίηση και την άμεση αντίδραση όλων των πολιτών και τους προτρέπει να καλούν την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με κάποιο παιδί, που κινδυνεύει.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου