18/11/10

Παγκόσμιο ρεκόρ στην πώληση για το ακριβότερο διαμάντι στον κόσμο

Παγκόσμιο ρεκόρ με το ακριβότερο διαμάντι και κόσμημα που έχει ποτέ πωληθεί σε δημοπρασία και ανήλθε σε 33,7 εκατ. ευρώ.
Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε διαμάντι ή κόσμημα έχει ποτέ πωληθεί σε δημοπρασία, σημειώθηκε από τον Οίκο Sotheby's στη Γενεύη, όταν ένα σπάνιο διαμάντι 24,78 καρατίων, από τα πλέον καθαρά και με ζωηρή ροζ απόχρωση, πουλήθηκε για 33,7 εκατ.ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τέσσερις πλειοδότες συναγωνίστηκαν για το πετράδι, που είναι ένας από τους σπουδαιότερους και ομορφότερους πολύτιμους λίθους που έχουν ποτέ δημοπρατηθεί, ενώ δεν είχε εμφανιστεί στην αγορά εδώ και 60 χρόνια. Το διαμάντι αγοράστηκε τελικά από την Patti Wong, πρόεδρο του Οίκου Sotheby's στην Ασία, η οποία πλειοδοτούσε για λογαριασμό του γνωστού κοσμηματοπώλη Laurence Graff. Λίγο μετά τη δημοπρασία, ο νέος ιδιοκτήτης έδωσε στο διαμάντι το όνομα «The Graff Pink».

Η απόλυτη σπανιότητα των ροζ διαμαντιών που ξεπερνούν τα 20 καράτια κατέστησε την εμφάνιση του συγκεκριμένου πετραδιού σε δημοπρασία μία στιγμή-ορόσημο στον κόσμο των πολύτιμων λίθων. Το κομμένο σε σχήμα σμαραγδιού πετράδι, δεμένο σε δαχτυλίδι, έχει καταταχθεί στο σπάνιο και περιζήτητο τύπο «ΙΙa», ο οποίος περιλαμβάνει λιγότερο από το 2% των διαμαντιών σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο διαμάντι προήλθε από ιδιωτική συλλογή, ενώ είχε να εμφανιστεί στην ανοιχτή αγορά από τότε που αγοράστηκε πριν από περίπου 60 χρόνια από τον κ. Harry Winston.
Η χθεσινή δημοπρασία-ρεκόρ Magnificent Jewels ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας το αξιοσημείωτο συνολικό ποσό των 76,9 εκατ.ευρώ, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση 66-95 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: www. kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου