1/11/10

Ξεσηκωμός για το νέο μισθολόγιο

Σε 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές με αιχμή το νέο μισθολόγιο, ενώ προσανατολίζονται σε άλλη μία απεργιακή κινητοποίηση - πιθανότατα εντός Νοεμβρίου- που θα συμπέσει χρονικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Οι δάσκαλοι αποφάσισαν ήδη την 24ωρη για τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ το ΔΣ της ομοσπονδίας έχει εξουσιοδοτήσει τη ΔΟΕ για άλλη μία 24ωρη απεργία το προσεχές διάστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ.
 Από την πλευρά της, η ομοσπονδία των καθηγητών πρότεινε την Τετάρτη 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα διεξαχθούν έως τις 19/10, ενώ στις 20 Νοέμβρη θα γίνει η ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ. Οι δύο ομοσπονδίες αποφάσισαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη, να συντονίσουν τα «απεργιακά τους βήματα» προκειμένου να μην υπάρξει καμία περαιτέρω περικοπή στους μισθούς των εκπαιδευτικών.
«Βέτο» «Ζητάμε να καλυφθούν οι όποιες απώλειες έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, ενώ δεν διαπραγματευόμαστε με την κυβέρνηση καμία νέα μείωση στις ήδη πενιχρές αποδοχές μας», δήλωσε το μέλος της ΔΟΕ Σταύρος Πετράκης, προσθέτοντας ότι η ομοσπονδία επαναφέρει το αίτημα για 1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές, υπογράμμισε ότι οι καθηγητές, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προτείνουν, προτάσσουν το νέο μισθολόγιο αλλά και άλλα ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό. Μεταξύ άλλων τα αιτήματα των δύο ομοσπονδιών είναι:
- Αμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ.
- Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ενσωμάτωση των γενικών επιδομάτων στο βασικό, ώστε ο μισθός του νεοδιόριστου να διαμορφωθεί στα 1.400 ευρώ καθαρά.
- Κατάργηση του Νόμου 3865/10 με τον οποίο αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας για σύνταξη και μειώθηκαν οι συντάξεις.
EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ζητούν δεδουλευμένα
Να καταβληθούν οι αποδοχές σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια ως σχεδιαστές και αξιολογητές των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, ζητεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ). Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των δύο τελευταία ετών ύψους 5,5 εκ. ευρώ, παρά τα διαβήματα που έχουν γίνει προς το υπουργείο.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου