6/11/10

Πανελλαδικές εξετάσεις: Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών επιστρέφει στον Ιούλιου;

Άννα Διαμαντοπούλου: "Πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε ακόμη πάρει καμία απόφαση", δήλωσε η υπουργός Παιδείας μιλώντας χθες στην τηλεόραση του "ΑΝΤ1"
Μάλλον το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τα σχέδια για πρόωρη κατάθεση των μηχανογραφικών για φέτος. Αυτό φαίνεται από τις χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 : "Πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε ακόμη πάρει καμία απόφαση", δήλωσε η υπουργός Παιδείας μιλώντας χθες στην τηλεόραση του "ΑΝΤ1". Τη δήλωση της υπουργού προκάλεσε ερώτηση μαθητών Λυκείου της Παλλήνης που τάχθηκαν κατά της μετάθεσης της ημερομηνίας κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτιών. Η υπουργός Παιδείας απαντώντας στην ερώτηση των μαθητών παραδέχτηκε ότι το μέτρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις που το υπουργείο Παιδείας θα τις λάβει υπ΄  όψιν του.

Το Υπουργείο Παιδείας μπροστά στις αντιδράσεις μαθητών, των γονιών αλλά και μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών που τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να συμπληρωθούν στα τυφλά τα μηχανογραφικά δελτία με τις επιλογές τμημάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δείχνει διατεθειμένο να  εγκαταλείψει το σενάριο της πρόωρης υποβολής των δελτίων τον Μάρτιο.
Ωστόσο σχεδόν από την αρχή του σχολικού έτους ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος σε αρκετές δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει ότι από φέτος οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία πριν αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Στις 13/9/2010 ο Ι. Πανάρετος δηλώνει σε συνέντευξή στου στη CITY PRESS ότι καλύτερα η κατάθεση των μηχανογραφικών να γίνεται το Μάρτιο για όλους τους υποψήφιους: «τα πράγματα που μπορούν να γίνουν άμεσα είναι η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων να γίνεται το Μάρτιο από όλους τους υποψηφίους, καθώς, με το μεγάλο αριθμό τμημάτων που δηλώνονται σήμερα, ο σκοπός για τον οποίο η υποβολή των μηχανογραφικών μεταφέρθηκε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν εξυπηρετείται»
Τον Οκτώβριο του 2010 σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δηλώνει ότι «οι φετινοί υποψήφιοι θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία πριν από τις εξετάσεις. Aυτό χρειάζεται να γίνει για δύο λόγους. O ένας είναι ότι με τον χρόνο που κατατίθεται το μηχανογραφικό τώρα καθυστερούν τα αποτελέσματα και ο προγραμματισμός των ίδιων των οικογενειών πηγαίνει πίσω, γιατί όλοι περιμένουν τέλος Aυγούστου να μάθουν σε ποιο τμήμα έχουν εισαχθεί. Aπό το άλλο μέρος, έχουμε δει ότι δεν έχει βοηθηθεί ο υποψήφιος με τη σημερινή κατάσταση».
Τι μπορεί να συμπεράνει κανείς για την αξιοπιστία όσων λέγονται; 
Είναι σίγουρο ότι στο Υπουργείο Παιδείας είχαν καταλήξει για μεταφορά της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού πριν από τις εξετάσεις. Γι΄ αυτό το λόγο ο υφυπουργός Παιδείας και όχι μόνο δεν δίσταζε να προβάλλει αυτή την αλλαγή σε κάθε δήλωσή του. Προφανώς κάτω από την πίεση των αντιδράσεων των υποψηφίων και των γονιών τους, κάτω από πίεση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αλλά και από το φόβο μιας γενικευμένης αντίδρασης των μαθητών μετά τις εκλογές η Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι δεν έχει παρθεί ακόμα καμιά απόφαση και δείχνει να το ξανασκέφτεται. Για το τι θα γίνει τελικά δεν είναι εύκολο, κάτω από αυτές τις καταστάσεις και την τακτική «άλλα λέω σήμερα, άλλα λέω αύριο, άλλα κάνω μεθαύριο»,  να δείχνουμε καμιά σιγουριά.
Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου