18/11/10

Αποφυλάκιση Αιγύπτιου μπλόγκερ

Ελεύθερος αφέθηκε Αιγύπτιος μπλόγκερ αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 4 ετών για προσβολή του Ισλάμ και του Αιγύπτιου προέδρου.
Ένας Αιγύπτιος μπλόγκερ αφέθηκε ελεύθερος αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την κατηγορία της προσβολής του Ισλάμ και του προέδρου της χώρας, δήλωσε μία οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το Αραβικό Δίκτυο για Πληροφορίες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ANHRI) ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του μπλόγκερ Αμπντέλ Καρίμ Ναμπίλ, 26 ετών, που είναι γνωστός ως Καρίμ Άμερ, είναι κακή και ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν προτού τον αφήσουν ελεύθερο χθες. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν για το θέμα.

Ο Άμερ, φοιτητής στο πανεπιστήμιο αλ Άζχαρ, είχε συλληφθεί το 2006 με την κατηγορία ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο μπλογκ του. Καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο.
«Ο Καρίμ αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη το πρωί και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή, όμως είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο Γκαμάλ Έιντ, επικεφαλής του ANHRI, που εκπροσώπησε τον Άμερ στο δικαστήριο, στο Ρόιτερ.
«Κρατήθηκε για 11 ημέρες πέραν της ποινής του και χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς», πρόσθεσε ο Έιντ.
Ο Αμερ, που είναι ο πρώτος μπλόγκερ που δικάστηκε στην Αίγυπτο για το περιεχόμενο των αναρτήσεών του, αφέθηκε αρχικά ελεύθερος στις 5 Νοεμβρίου. Αμέσως όμως συνελήφθη ξανά και κρατήθηκε από την κρατική ασφάλεια για 11 ημέρες χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και χτυπήθηκε, επεσήμανε ο ANHRI.
Πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου