2/11/10

Αρχίζει η απογραφή πληθυσμού στην Κίνα

Για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια οι κινεζικές αρχές ξεκινούν την απογραφή περισσοτέρων από 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.
Για την απογραφή της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο έχουν προσληφθεί περισσότεροι από έξι εκατομμύρια εργαζόμενοι.
Οι αρχές ελπίζουν ότι με την απογραφή θα διευκρινισθεί ο ακριβής αριθμός των μεταναστών εργατών που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια.
Ωστόσο πολλοί από αυτούς δεν έχουν συγκεκριμένη διεύθυνση.
Τα τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι εγκατέλειψαν τις επαρχίες που ζούσαν προκειμένου να βρουν δουλειά στις πόλεις.

Όμως αρκετοί από αυτούς δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αρκετές φορές έχουν περιορισμένα δικαιώματα. Στις αρχές του χρόνου ο πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει ότι οι μετανάστες κινέζοι εργαζόμενοι δικαιούνται καλύτερη μεταχείριση.
Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες ελπίζουν ότι η απογραφή θα αποκαλύψει πόσα παιδιά ζουν σήμερα στην Κίνα, καθώς λόγω της νομοθεσίας που απαγορεύει στις οικογένειες να κάνουν δεύτερο παιδί πολλές φορές επιπλέον παιδιά που γεννιούνται δεν δηλώνονται.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι οι ποινές θα είναι μικρότερες για όσες οικογένειες δηλώσουν επιπλέον παιδιά κατά την απογραφή.
Πηγή: Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου