29/11/10

Σε έλλειμμα ρεκόρ οδεύει η Γερμανία

Τα γερμανικά μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης ήταν επιτυχή και είχαν διευκολύνει μέχρι τώρα την οικονομία, όμως το δημόσιο έλλειμμα φέτος θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα σε μηνιαία έκθεση.
Μακροχρόνια, μόνον η μείωση του λόγου του χρέους μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη" δήλωσε στην έκθεση ο υφυπουργός Οικονομικών Hans Bernhard Beus.
Ένα έλλειμμα του Προϋπολογισμού 2010 γύρω στα 50 δισ. ευρώ είναι πιθανό και θα είναι ψηλότερο από το προηγούμενο έλλειμμα ρεκόρ των 40 δισ. ευρώ του 1996, αναφέρει η έκθεση. Το α' 10μηνο του έτους το έλλειμμα του Προϋπολογισμού ήταν 54,8 δισ. ευρώ. Και ενώ η Μέρκελ περιμένει για φέτος ένα έλλειμμα μικρότερο από 50 δισ., η επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής δήλωσε τη περασμένη εβδομάδα πως προβλέπει έλλειμμα 48,4 δισ. ευρώ για το 2011.

Συγχρόνως, το γερμανικό κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικών συμβούλων προέβλεψε έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το 2011 έναντι εκτίμησης για 3,7% φέτος. Τα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας φέτος θα είναι υψηλότερα του αναμενομένου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, προβλέποντας νέα άνοδό τους το 2011 και το 2012. Ωστόσο, αν και αυτό μαρτυρά την οικονομική ανάκαμψη από την περσινή κατάρρεσυη των εσόδων, το 2012 το ύψος των εσόδων δεν θα έχει ακόμη φθάσει αυτό του 2008.
Πηγή: Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου