14/11/10

Πουλάνε ¨προστασία¨ για τα φωτοβολταϊκά

Σπάνε τα φωτοβολταϊκά
Τον μπελά τους φαίνεται πως έχουν βρει οι ιδιοκτήτες με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στην Κρήτη. Συμμορίες προσεγγίσουν τους ιδιοκτήτες και απειλούν να σπάσουν τα συστήματα εάν δεν τους καταβληθούν συγκεκριμένα ποσά.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για προστασία σε μπαρ, καφετέριες, καταστήματα εστίασης και μαγαζιά. Τώρα πληροφορούμαστε και για προστασία στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, συμμορίες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με καταγγελίες, εκβιάζουν ιδιοκτήτες και μάλιστα δεν έχουν αποκλειστικό στόχο τα φωτοβολταϊκά, αλλά αφορούν και σε εγκαταστάσεις άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα αιολικά πάρκα.

Οι συμμορίες αλλοδαπών και Ελλήνων πλησιάζουν τον ιδιοκτήτη της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και του ζητούν χρήματα προκειμένου να μην προχωρήσουν σε καταστροφή της.
Οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πληρώσουν, ακόμη και με δόσεις, φοβούμενοι την καταστροφή των εγκαταστάσεών τους.
Κι ενώ το έγκλημα και η παρανομία αποδεικνύονται άκρως ευρηματικοί τομείς, την ίδια στιγμή, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως υπάρχει μια άναρχη κατάσταση και φοβούνται αύξηση της εγκληματικότητας, όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, παράλληλα με την εξάπλωση των ΑΠΕ στο νησί. Η αστυνομία λένε δεν επεμβαίνει, καθώς κανείς δεν καταγγέλλει επίσημα το πρόβλημα.
Πηγή: Τόλμη Κρήτης – NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου