11/12/10

Λάρισα: Ξεκίνησε η δίκη 11 ανηλίκων για επεισόδια τον Δεκέμβριο 2008


Δικάζονται στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας, οι 11 ανήλικοι που συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
Οι 11 ανήλικοι βαρύνονται με σειρά κατηγοριών που εμπίπτουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Οι κατηγορούμενοι, 9 αγόρια και 2 κορίτσια που ήταν τότε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη και διαρκή λειτουργία, που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.»
Συνοπτικά οι κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι: αντίσταση από κοινού, εγκληματική οργάνωση από κοινού, στάση, εμπρησμός, παράνομη οπλοφορία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας που είναι συνολικά 69 και 20 μαρτύρων υπεράσπισης. 

Οι 12 από τους μάρτυρες κατηγορίας είναι αστυνομικοί, ενώ οι υπόλοιποι διευθυντές τραπεζών, καταστηματάρχες και πολίτες.
Λόγω της πλειονότητας των μαρτύρων είναι πολύ πιθανό η διαδικασία να μην ολοκληρωθεί την Πέμπτη.
Eξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, είναι συγκεντρωμένα από το πρωί μαθητές οι όποιοι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους «11», έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά του αντιτρομοκρατικού νόμου και υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου