8/12/10

Μετάταξη 7.500 εργαζομένων από σχολεία σε δήμους

Τη μετάταξη 7.500 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, από το υπουργείο Παιδείας, στους αρμόδιους δήμους προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος.
 Σε εφαρμογή των διατάξεων του «Καλλικράτη», η εγκύκλιος προβλέπει ότι το προσωπικό που απασχολείται στον καθαρισμό σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε προσωποπαγείς θέσεις από 1/1/2011 στους αντίστοιχους δήμους που εργάζονται σήμερα.
Σε όλη την επικράτεια απασχολούνται 5.500 εργαζόμενες με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και περίπου 2.000 εργαζόμενες σε θέσεις μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου.

Μέχρι τη 10η Δεκεμβρίου θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις από την αρμόδια περιφέρεια, προκειμένου να έχει μεταφερθεί το προσωπικό στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος του έτους.
Επιδόματα
Το μεταφερόμενο προσωπικό θα συνεχίζει να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν πριν από τη μεταφορά του στους δήμους, ενώ τα επιδόματα που λάμβανε με το προηγούμενο καθεστώς θα διατηρηθούν ως προσωπική διαφορά στον μισθό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την επικράτεια εργάζονται και περίπου 3.000 καθαρίστριες με συμβάσεις έργου που πληρώνονται από το υπουργείο Παιδείας, μέσω των σχολικών επιτροπών. Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων αναφέρουν ότι για έναν μεγάλο αριθμό συμβασιούχων έργου δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπολογίζεται ότι δεν θα λάβουν τα χρήματά τους ούτε τα Χριστούγεννα, λόγω της γραφειοκρατίας που ισχύει στις αρμόδιες υπηρεσίες, γνωρίζοντας παράλληλα ότι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου