23/12/10

Δίωξη σε βάρος Πρυτανικού Συμβουλίου


Το ενδεχόμενο ακόμη και της απόλυσης αντιμετωπίζουν τα μέλη του πρώην Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ύστερα από την απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κ. Ιωάννη Πανάρετου να ζητήσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον τους για μη σύννομη ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας και μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση. 
Ο κ. Πανάρετος βασίστηκε σε έκθεση που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε για το θέμα της ανάθεσης της φύλαξης και του καθαρισμού του ιδρύματος. Το θέμα ξεκίνησε το 2007 και πήρε τη δικαστική οδό, ύστερα από προσφυγή του εργολάβου που αναλάμβανε το έργο της φύλαξης και του καθαρισμού από το 1997, αλλά δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση το 2007.
Η προηγούμενη πρυτανική αρχή διενήργησε διαγωνισμό, από τον οποίο, όπως αναφέρει το ίδρυμα βγήκε κερδισμένο, καθώς εξοικονομήθηκαν περίπου 150.000 ευρώ ετησίως. Αυτό τονίζουν τα μέλη του πρώην Πρυτανικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι όλες οι διαδικασίες ήταν σύννομες.
Από την άλλη, την αντίδραση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη προκάλεσαν στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της ΝΕΤ «Το κουτί της Πανδώρας» στις 16 Δεκεμβρίου, σχετικά με τη δράση του νυν αντιπρύτανη του ιδρύματος κ. Αστέριου Δουκουδάκη, κατά την εποχή της δικτατορίας όταν ήταν φοιτητής στην Οδοντιατρική Σχολή. «Επειδή οι εν λόγω αναφορές της συγκεκριμένης εκπομπής, καθώς αγγίζουν ευαίσθητες χορδές στον χώρο και την ιστορία του πανεπιστημίου μας, αποτελούν ζητήματα ηθικής τάξης, ζήτησα από τον κ. Δουκουδάκη να διατυπώσει δημόσια, για να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια συγκάλυψης, τις απόψεις του σχετικά με την αποδιδόμενη τότε σε αυτόν συμπεριφορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πελεγρίνης και προσθέτει ότι συνεκτιμώντας τη σοβαρότητα των καταγγελιών και την ισχύ των εξηγήσεων του κ. Δουκουδάκη θα λάβει τη δέουσα απόφαση. Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε και η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), κάνοντας λόγο για φαινόμενα συκοφάντησης του πανεπιστημιακού χώρου και των λειτουργών του.
Πηγή: Καθημερινή (Απόστολος Λακασας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου