7/12/10

Μηχανογραφικά τον Ιούλιο

Μαθητές αλλά και γονείς, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που λήγει αύριο, ζήτησαν να μη μεταφερθεί η υποβολή τους πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, διότι αυτό θα αυξήσει το άγχος τους
Λήγει αύριο η διαβούλευση σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων εισαγωγής στα ΑΕΙ και όπως φαίνεται το υπουργείο Παιδείας δεν θα επιμείνει στην πρότασή του για την κατάθεση των δελτίων τον Μάρτιο μετά από την αρνητική θέση που εξέφρασε η πλειονότητα των μαθητών.
 Οι μαθητές στην πλειονότητά τους ζήτησαν η υποβολή των μηχανογραφικών να γίνει μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Εκατοντάδες μαθητές, αλλά και γονείς, ζήτησαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης από το υπουργείο Παιδείας, να μη μεταφέρει πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την κατάθεση των μηχανογραφικών, διότι αυτό θα αυξήσει το άγχος τους, αφού δεν θα θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους.


Η υπουργός Παιδείας δεν θέλει πριν λήξει η διαβούλευση να κοινοποιήσει την τελική απόφασή της, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι και φέτος οι απόφοιτοι του λυκείου θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία τον Ιούλιο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές και θα γνωρίζουν τις βαθμολογικές τους επιδόσεις. Μιλώντας χτες στο Mega η Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά είπαμε να ζητήσουμε την άποψη των ίδιων των μαθητών.
Την Τετάρτη τελειώνει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων. Το κλίμα πάει προς καλοκαίρι γιατί τα παιδιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν τα επιχειρήματά τους και είναι σεβαστά. Δεν θα ήθελα να τα αναστατώσουμε σε μια δύσκολη στιγμή, ακόμη και όταν πραγματικά υπάρχουν επιχειρήματα, που λένε ότι είναι καλύτερα για τα ίδια τα παιδιά. Αλλά να επαναλάβω αυτό που θα κάνουμε και σε άλλα πράγματα, θέλουμε πια την άποψη των ίδιων των μαθητών».
Η συμμετοχή πάντως στην ηλεκτρονική διαβούλευση από την πλευρά των μαθητών ήταν εντυπωσιακή, καθώς καταγράφηκαν κοντά στα 900 σχόλια, όπου τα παιδιά με σοβαρά επιχειρήματα προσπαθούν να πείσουν το υπουργείο ν΄ αλλάξει την απόφασή του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαθήτριας λυκείου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η κατάθεση μηχανογραφικού τον Μάρτιο είναι αδιαμφισβήτητα κατά μας!! Πώς μπορείτε λοιπόν να μας αναγκάσετε να καταθέσουμε μηχανογραφικό την πιο αγχώδη περίοδο. Χιλιάδες θα είναι οι νέοι που θα κάνουν λάθος επιλογές εξαιτίας του άγχους! Ελπίζω να λάβετε υπόψη σας και τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες του λαού, μιας και αυτό είναι που υποστηρίζει και το πολίτευμά μας».
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σχολικές εκδρομές μόνο στην Ελλάδα, προανήγγειλε για φέτος η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Οπως δήλωσε, θα ζητήσει -λόγω της οικονομικής κρίσης- οι σχολικές εκδρομές να γίνουν στην Ελλάδα και όχι σε χώρες του εξωτερικού και ότι θα κάνει συστάσεις στους ξενοδόχους και τις συναφείς επιχειρήσεις να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές. «θα συζητήσουμε και με τα τουριστικά γραφεία να κάνουν προσφορές και περιμένουμε να κάνουν πολύ ειδικές τιμές», τόνισε χτες η Αννα Διαμαντοπούλου.
Πηγή: Έθνος (ΝΙΚΟΛITΣΑ ΤΡΙΓΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου