9/12/10

Συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Φοιτητές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αμφιλεγόμενη αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές διαδηλωτών-αστυνομικών, ενώ κάποιοι πέταξαν πλακάτ κατά των Αρχών.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι διαδηλωτές πέταξαν κάτω από το άλογό του έναν αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε.
Αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί πίσω από μεταλλικoύς φράκτες που περιτριγυρίζουν το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Φοιτητές από ολόκληρη τη Βρετανία έχουν συγκεντρωθεί στο Λονδίνο για να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις. Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 20.000 φοιτητές θα κατέβουν στους δρόμους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αύξηση διδάκτρων από το ποσό των τριών χιλιάδων λιρών ετησίως στις εννέα χιλιάδες λίρες.
Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.
Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί την κορύφωση εβδομάδων πολιτικής διαίρεσης και φοιτητικών διαδηλώσεων. Η συζήτηση αρχίζει το μεσημέρι της Πέμπτης και το μέγιστο σε πέντε ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου