2/12/10

Παγώνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ την εξόρυξη πετρελαίου ανοιχτά της Φλόριντα

Τουλάχιστον ως 2017

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να διατηρήσει την απαγόρευση των γεωτρήσεων για εξόρυξη πετρελαίου στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού τουλάχιστον μέχρι το 2017.
Λίγο πριν από το τραγικό ατύχημα με 11 νεκρούς στην εξέδρα άντλησης της BP ανοιχτά από τη Νέα Ορλεάνη που προκάλεσε μάλιστα τεράστια οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα, η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους περιορισμούς. Τον περασμένο Μάρτιο είχε εκφράσει και δημόσια τις προθέσεις της.
Ωστόσο, η καταστροφή από εξέδρα της BP πάγωσε τις όποιες πρωτοβουλίες, πέρα φυσικά από τις πολιτικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο από τις 20 Απριλίου ως τον Αύγουστο οπότε σφραγίστηκε μόνιμα η διαρροή.

Ανώτερος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, εξήγησε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει τουλάχιστον «έως το τέλος της επόμενης περιόδου παραχώρησης (2012-2017)».
Όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος, «μάθαμε πολλά [από την καταστροφή στην εξέδρα της BP] και καταλάβαμε την ανάγκη να ανεβάσουμε το επίπεδο της ασφάλειας και των περιβαλλοντικών στάνταρ».
Η περιοχή των ερευνών εκτείνεται από 200 ως 500 χιλιόμετρα από τις ακτές της Φλόριντας, μέσα στον Κόλπο του Μεξικού. Το Κογκρέσο είχε ζητήσει την προστασία της το 2006. Σημειώνεται ότι η εξόρυξη απαγορεύεται στην περιοχή που ελέγχει η πολιτεία.
Η επίσημη ανακοίνωση του παγώματος θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Κεν Σαλαζάρ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου