4/12/10

Η πάροχος εταιρεία διακόπτει την πρόσβαση στο WikiLeaks.org

Ο αμερικανικός πάροχος διαδικτυακών διεθύνσεων EveryDNS διέκοψε την πρόσβαση στο WikiLeaks.org, μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δεχόταν ο δικτυακός τόπος από χάκερ.

Η εταιρεία EveryDNS σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι διέκοψε την πρόσβαση στο WikiLeaks αργά το βράδυ της Πέμπτης, επειδή οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο την υποδομή της και την πρόσβαση σε χιλιάδες άλλους δικτυακούς τόπους.
Η εταιρεία EveryDNS παρέχει πρόσβαση σε περίπου 500.000 δικτυακούς τόπους.
«Ο WikilLeaks.org έχει γίνει στόχος επιθέσεων. Οι επιθέσεις αυτές, καθώς και μελλοντικές επιθέσεις, θέτουν σε κίνδυνο όλη την υποδομή της EveryDNS» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Το WikiLeaks επιβεβαίωσε την εξέλιξη στο Twitter λέγοντας: «Το 'κατέβασμα' του WikiLeaks από το everydns.net, έπειτα από υποτιθέμενες επιθέσεις, μας κάνει πιο δυνατούς».

Την 1η Δεκεμβρίου η Amazon διέκοψε έπειτα από λίγες μόνο ώρες τη φιλοξενία του WikiLeaks.
Πριν από λίγες ημέρες το WikLeaks δημοσιοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα. Η δημοσιοποίηση προκάλεσε κρίση στον Λευκό Οίκο, καθώς ήρθαν στο φως διόλου κολακευτικές πληροφορίες για ηγέτες από όλο τον πλανήτη και πολλά από τα έγγραφα έφεραν σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον έναντι των συμμάχων της.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου