30/1/11

Παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα αθλητή με αναπηρία


Τρία μετάλλια, όλων των χρωμάτων, πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή μετά την τέλεση και της 3ης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρία, που φιλοξενείται στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.
 Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Πασχάλης Σταθελάκος στο δίσκο (κατηγορία F40), ο οποίος με επίδοση 40.92μ., κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα κατέρριψε κατά τρία εκατοστά το παγκόσμιο ρεκόρ του Βραζιλιάνου Σάντος (40.89μ. από τον Αύγουστο του 2010).
 Σήμερα ο Σταθελάκος θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στη σφαιροβολία, αγώνισμα που του έχει χαρίσει και τον τίτλο του “χρυσού” Παραολυμπιονίκη στους αγώνες του Πεκίνου.

 Το πρώτο – χρονικά – μετάλλιο το κατέκτησε η “χάλκινη” παραολυμπιονίκης του Πεκίνου Μαρία Σταματουλά στη σφαιροβολία, σημειώνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία F32 με 6.60μ., επίδοση που της έδωσε το ασημένιο μετάλλιο, δεδομένου ότι ο τελικός του αγωνίσματος περιελάμβανε ακόμη δύο κατηγορίες (F33/34).
 Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 6.18μ. από το καλοκαίρι του 2010 στην Αθήνα. Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο της 3ης ημέρας ήρθε από τον Ιωάννη Πρώτο στα 100 μέτρα (κατηγορία Τ13). Ο “χάλκινος” παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 400μ., κάλυψε την απόσταση σε 11.25.
Πηγή:au.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου