12/1/11

Guardian: Πραγματικό κυνήγι μαγισσών στη Ρουμανία

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στη Ρουμανία το σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει για πρώτη φορά στην ιστορία... της χώρας τις «μάγισσες», στο πλαίσιο συλλογής περισσότερων εσόδων για τη μείωση του κρατικού ελλείμματος.
Έτσι οι… επαγγελματίες του είδους ετοιμάζονται να «κάνουν τα μαγικά τους» αρχής γενομένης από μία μαζική συγκέντρωση στις κοιλάδες στα νότια της χώρας και τις όχθες του Δούναβη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων ρυθμίσεων και να «πλανέψουν» τον πρόεδρο Traian Basescu και τους αρμόδιους βουλευτές που κρύβονται πίσω από το νέο νόμο.
Δεκάδες μάγισσες θα ρίξουν μεγάλες ποσότητες του δηλητηριώδους φυτού «mandrake» στον ποταμό έτσι ώστε «το κακό να πέσει πάνω στους κυβερνώντες», όπως λέει το μέντιουμ Αλίσια.

Όπως δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian, η απειλή της κατάρας λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν στη Ρουμανία, όπου έχει μακρά παράδοση στη μαγεία. Μάλιστα ο Basescu και οι βοηθοί του είναι γνωστό ότι σε ειδικές περιστάσεις φορούν μωβ, ως μέσο αποτροπής του κακού.
Ο νέος νόμος είναι μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να συλλέξει περισσότερα έσοδα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με αυτόν μάγισσες, αστρολόγοι και μάντεις θα πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και πληρώνουν 16% φόρο επί αυτών.
Epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου