11/2/11

«Όχι» στην εξομολόγηση μέσω κινητού λέει το Βατικανό


Οι Καθολικοί δεν μπορούν να εξομολογούνται μέσω του κινητού. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε από μια εφαρμογή του iPhone που ονομάζεται «εξομολόγηση».
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το μυστήριο της μεταμέλειας απαιτεί απαραιτήτως μία σχέση προσωπικού διαλόγου μεταξύ αυτού που μετανοεί και του εξομολογητή του. Αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία εφαρμογή της πληροφορικής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού.
«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για εξομολόγηση μέσω iPhone», υπογράμμισε ο Λομπάρντι.
Η εφαρμογή «Εξομολόγηση» δημιουργήθηκε από τη μικρή εταιρεία Little iApps και πωλείται προς 1,99 δολάρια από το iTunes.

Για να οδηγήσει τους πιστούς στο δρόμο της εξομολόγησης, η εφαρμογή αυτή τους προτείνει να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις για να επαληθεύσει αν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις προσταγές της Εκκλησίας.
Ο δημιουργός της, Πάτρικ Λάινεν, εξηγεί ότι την εμπνεύστηκε για να χρησιμοποιηθεί στην εξομολόγηση και ότι απευθύνεται «σε όσους πηγαίνουν στην λειτουργία αλλά και σε όσους που θέλουν να επιστρέψουν (στην Εκκλησία)».
«Επιθυμία μας είναι να καλέσουμε τους Καθολικούς να εκφράσουν την πίστη τους μέσω των νέων τεχνολογιών», πρόσθεσε ο Λάινεν σε ανακοίνωσή του.
Πηγή:  Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου