Η ανάλυση του DNA σε αρχαία απομεινάρια δείχνει ότι οι Νεάντερνταλ μοιράζονταν με το σύγχρονο άνθρωπο το γονίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα να γευόμαστε την πικρή γεύση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν το χημικό γνωστό ως PTC πολύ πικρο, αλλά το 25% δεν μπορούν να το γευστουν καθόλου.
Οι δύο αυτές ομάδες ανθρώπων έχουν διαφορετικούς υποδοχείς γεύσης στη γλώσσα τους.
Η ανάλυση από τα οστά Νεάντερνταλ 48.000 ετών έδειξε ότι αυτή η γενετική διαφορά που είναι υπεύθυνη για τη γεύση ή όχι του πικρού υπήρχε και στους Νεάντερνταλ.
Ο γιατρός ερευνητής Carles Lalueza-Fox από το Ινστιτούτο της Βιολογίας στη Βαρκελώνη λέει ότι αυτή η γενετική διαφορά προηγείται και από την απόκλιση του Νεάντερνταλ από τον άνθρωπο.
Πηγή: alfavita.gr (BBC news.com / Επιμέλεια: Νικολαΐδου Ελένη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου