25/11/09

Ανάκληση 2.000.000 βρεφικών κρεβατιών

Ανακλήθηκαν 2 εκατομμύρια βρεφικά κρεβατάκια γιατί υπήρχε κίνδυνος να πάθουν ασφυξία τα μωρά
Η καναδέζικη εταιρεία Stork Craft Manufacturing inc ανακάλεσε εθελοντικά περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια βρεφικά κρεβατάκια με πτυσσόμενα κάγκελα στις ΗΠΑ και στον Καναδά επειδή υπάρχει πιθανός κίνδυνος αφσφυξίας των μωρών, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Τέσσερις θάνατο από ασφυξία, που σχετίζονται με τα κρεβατάκια της εταιρείας αυτής, έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ασφαλείας Καταναλοτικών Προϊόντων.

Συνολικά, οι υπηρεσίες ασφάλειας των προϊόντων στις ΗΠΑ και των Καναδά έχουν λάβει 110 καταγγελίες για ατυχήματα με τα κρεβατάκια αυτά. Η ανάκληση αφορά 1,2 εκατομμύρια κρεβατάκια στις ΗΠΑ και 968.000 στον Καναδά που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ Ιανουαρίου 1993 – Οκτωβρίου 2009. Σε αυτά περιλαμβάνονται και 147.000 που είχαν διανεμηθεί υπό τον λογότυπο της Fisher-Price.
Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνταν σε μεγάλα καταστήματα λιανικής, όπως τα Kmart και Wal-Mart αλλά και μέσω του Ίντερνετ, από ιστοσελίδες όπως οι Amazon.com, Costco.com και Target.com.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου