25/11/09

Νέα Γρίπη: Παρενέργειες από παρτίδα εμβολίου στον Καναδά

Ασυνήθιστος αριθμός "σοβαρών" αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο για τη νέα γρίπη καταγράφηκε στον Καναδά, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Εκπρόσωπος της παρασκευάστριας εταιρείας δήλωσε ότι το θέμα ερευνάται και αφορά σε μια συγκεκριμενη παρτίδα 170.000 δόσεων που προοριζόταν μόνο για τον Καναδά.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές πόσα από τα εμβόλια αυτά χορηγήθηκαν, ούτε πόσα είναι τα σόβαρα κρούσματα, πάντως η εταιρεία συνέστησε στους γιατρούς να αποφύγουν εμβολιασμούς από τη συγκεκριμενη παρτίδα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρίνισε ότι παρά τα περιστατικά αυτά, δεν αλλάζει τη σύστασή του για τον εμβολιασμό του πληθυσμού σε μεγάλη κλίμακα, καθώς αυτός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης του ιού.

Στην Ελλάδα
Συνεχώς αυξάνονται στη χώρα μας τα σοβαρά περιστατικά της νέας γρίπης, καθώς άλλοι τέσσερις ασθενείς, ανάμεσά τους και μία έγκυος, μπήκαν στην εντατική.
Η έγκυος, που διανύει τον πέμπτο μήνα, προσεβλήθη από τον ιό, αλλά δεν παρουσίασε επιπλοκές. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Ρόδου για προληπτικούς λόγους και η κατάσταση της υγείας της, σύμφωνα με τους γιατρούς, βελτιώνεται.
Τα άλλα τρία άτομα που μπήκαν το τελευταίο 24ωρο στην Εντατική είναι δύο γυναίκες 35 ετών και ένας άνδρας 42 ετών και η κατάσταση τους κρίνεται σοβαρή.
Συνολικά, 19 άτομα από επιπλοκές της νεας γρίπης νοσηλευονται σε ΜΕΘ, ενώ κρεβάτι αναζητούν μέχρι αυτή την ώρα 10 ενήλικες με άλλα νοσήματα.
Άμεσος στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προσληφθούν με διαδικασίες-εξπρές μέσα στον Δεκέμβριο 300 νοσηλευτές, με στόχο μέσα σε 15 ημέρες να μπορέσουν να λειτουργήσουν 95 κλειστά κρεβάτια σε Μονάδες.
Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, εμβολιάστηκαν 12.714 άτομα, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δεν είχαν φτάσει τα εμβόλια.
Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι 146 σχολεία έχουν κλείσει σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων, ενώ όπως έγινε γνωστό, και τα φροντιστήρια θα κλείνουν με τους ίδιους όρους που προβλέπονται και για τα σχολεία.
Πηγή: Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου