22/12/09

7.400 νέοι φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αναδείχθηκαν το Σάββατο, ύστερα από δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, οι εισαχθέντες στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Τις 77.592 έφτασαν οι αιτήσεις

Στα επίπεδα των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έφτασαν φέτος οι ενδιαφερόμενοι για σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αφού άγγιξαν τον αριθμό-ρεκόρ των 77.592 ατόμων. Απ' αυτούς, όμως, η τύχη... χαμογέλασε προχθές μόνο σε 7.400, αφού τόσες είναι οι θέσεις που προσφέρονται από το ίδρυμα για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του έτους 2010-11.
Το Σάββατο έγινε η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, φορέων του νομού και ενδιαφερόμενων υποψηφίων φοιτητών.

Ο τεράστιος αριθμός των υποψηφίων έφερε «ζάλη» ακόμη και στη διοίκηση του ιδρύματος, αφού κάθε χρόνο οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει στη χώρα μας για σπουδές του είδους και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες σπουδές απαιτούν μεγάλο κόπο από την πλευρά των φοιτητών προκειμένου να λάβουν το πτυχίο τους.

Οσον αφορά τις ειδικότητες προπτυχιακών σπουδών που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση, όλα τα ρεκόρ έσπασε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, όπου κατέθεσαν αιτήσεις 13.594 άτομα, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις ήταν μόνο 1.000. Ακολουθούν τμήματα όπως: Πληροφορική με 5.589 αιτήσεις για (1.000 θέσεις), Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό με 5.946 αιτήσεις (για 800 θέσεις),
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με 4.731 αιτήσεις για 800 θέσεις. Στις μεταπτυχιακές σπουδές το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν το τμήμα Σπουδές στην Εκπαίδευση με 6.742 αιτήσεις για μόνο 350 θέσεις, Τραπεζικής με 5.233 αιτήσεις για 235 θέσεις, Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με 4.946 αιτήσεις για 240 θέσεις και Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων με 4.285 αιτήσεις για 200 θέσεις.
Μετά την προχθεσινή κλήρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα αποτελέσματα από την ιστοσελίδα www.eap.gr. του ιδρύματος.
Πληροφορίες
Οι αρχικώς επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες (υποψήφιοι των κατηγοριών Α και Β) καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους.
Επίσης οι επιλεγέντες και επιλαχόντες (κατηγορίες Α και Β), με δική τους ευθύνη, να αντλήσουν από το Διαδίκτυο όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή τους έντυπα, να τα συμπληρώσουν και να τα αποστείλουν στο ΕΑΠ με συστημένη επιστολή το αργότερο έως και τις 15 Ιανουαρίου 2010 (αποκλειστική προθεσμία, σφραγίδα ταχυδρομείου).
Στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ μπορούν επίσης να δουν την κατηγοριοποίηση των υποψηφίων με βάση τη σειρά κατάταξής τους (κατηγορίες Α, Β και Γ).
Οπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, η άντληση των απαραίτητων εντύπων για την υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου.
Οσοι υποψήφιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο διάστημα 7-14 Ιανουαρίου από τα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα.
Πηγή: Έθνος (ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου