8/12/09

Διαμαρτυρία σοκ υπέρ των ζώων

Με τα σώματα εκατοντάδων νεκρών ζώων στα χέρια, όπως κουνελιών, αρνιών, κοτόπουλων, χοίρων, βιζόν και πολλών άλλων ειδών διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο της Μαδρίτης τα μέλη μιας ένωσης υπεράσπισης των ζώων.
Οι διαδηλωτές μέλη της οργάνωσης , όλοι ντυμένοι με ολόλευκα ρούχα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στην καρδιά της πιο τουριστικής περιοχής της Μαδρίτης και καθένας τους κρατούσε από ένα πεθαμένο ζώο που είχε βρεθεί σε φάρμες, σε σφαγεία ή στους δρόμους, προκαλώντας τους περαστικούς να σταματήσουν και να ενημερωθούν.
Οι διαδηλωτές έκαναν αυτήν την περίεργη συγκέντρωση-σοκ με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων που γιορτάζεται στις 10 Δεκεμβρίου αλλά και για να προκαλέσουν την προσοχή των πολιτών στην φρικτή ζωή που πέρασαν αυτά τα σκοτωμένα ζώα, όπως τόνισε εκπρόσωπος της «Ένωσης Ισότητα για τα Ζώα».
«Στις 10 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Εδώ και πολλά χρόνια γιορτάζεται και η ημέρα των δικαιωμάτων των ζώων, κυρίως για να υπενθυμίζεται σε όλους μας ότι τα ζώα πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και καλής μεταχείρισης, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ένωσης.
Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου