2/12/09

Αθώος ο δάσκαλος

Κατηγορούνταν ότι επισκέφθηκε ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και για κατοχή ναρκωτικών, ωστόσο κρίθηκε ότι δεν υπήρξαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του
Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε χθες η υπόθεση του 44χρονου διευθυντή δημοτικού σχολείου της Καβάλας, που κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης κατηγορούμενος ότι επισκέφθηκε παράνομες ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και για κατοχή ναρκωτικών.
Ο δάσκαλος αθωώθηκε από το δικαστήριο, μετά και τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, καθώς όπως έκρινε δεν υπήρξαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία.
Από την κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού προέκυψε ότι από το συγκεκριμένο κομπιούτερ είχε γίνει είσοδος μόνο δύο φορές σε απαγορευμένες σελίδες, μία φορά για 7 λεπτά και την άλλη για 4.
Ομως αποδείχτηκε πως η σύνδεση ήταν πολύ αργή, με αποτέλεσμα η πραγματική διάρκεια της σύνδεσης να είναι για τη μία φορά 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα και για την άλλη ακόμη μικρότερη.

Υπήρξε επίσης ο ισχυρισμός ότι η είσοδος στις συγκεκριμένες σελίδες έγινε από άλλο νεαρό πρόσωπο της οικογένειας, το οποίο ο δάσκαλος προσπάθησε να καλύψει.
Σε ό,τι αφορά τα 15,7 γραμμάρια χασίς, το ίδιο πρόσωπο, από το ακροατήριο, στην αίθουσα του δικαστηρίου, φώναζε ότι ήταν δικά του και όχι του 44χρονου.
Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σάββας Εμφιετζής είπε ότι οι γονείς καταδικάζουν τέτοιου είδους γεγονότα και πολύ περισσότερο όταν φέρεται να εμπλέκεται ένας δάσκαλος, όμως επιφυλάχθηκαν στο να πάρουν θέση για τη συγκεκριμένη περίπτωση πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη κι όπως είπε όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη δίκη έδειχναν ότι ο δάσκαλος ήταν αθώος, κάτι που δέχτηκε και το δικαστήριο.
Πάντως, μετά τη χθεσινή εξέλιξη άγνωστη θα είναι η τύχη της πειθαρχικής δίωξης κατά του δασκάλου που ξεκίνησε με εντολή της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έδωσε εντολή προς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για άμεση αναστολή των καθηκόντων του 44χρονου, με ταυτόχρονη παραπομπή του στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου