7/12/09

Δείτε τον κόσμο με όραση υψηλής ευκρίνειας

Πρωτοποριακή εγχείριση στην Μ. Βρετανία δίνει τη δυνατότητα όρασης υψηλής ευκρίνειας μέσω της τοποθέτησης τεχνητού φακού στα μάτια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News. Ήδη πολλοί ασθενείς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη εγχείρηση έχουν στην κυριολεξία δει τον κόσμο με άλλα μάτια, έναν κόσμο σε «high definition», καθώς οπτικές μετρήσεις σε ασθενείς μετά την εγχείρηση έδειξαν ότι η ικανότητα όρασης τους είχε αυξηθεί περισσότερο και από 20/20. Επιπρόσθετα, μπορεί επίσης να θεραπεύσει τον καταρράκτη και την μυωπία που διαμορφώνεται καθώς ένας άνθρωπος μεγαλώνει.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στην αρχή εμφυτεύεται ένας τεχνητός φακός που στο μάτι, ο οποίος αποτελείται από μια φωτοευαίσθητη σιλικόνη. Έπειτα, λίγες μέρες αργότερα μετά την εγχείριση τοποθέτησης του φακού, ρίχνοντας υπεριώδες φως σε συγκεκριμένα σημεία του, οι χειρούργοι μπορούν να διαμορφώσουν και να αλλάξουν το σχήμα και την καμπυλότητα του και ως αποτέλεσμα να ρυθμίσουν σε τέλειο βαθμό την εστίαση του φακού και την ευκρίνεια της όρασης των ασθενών,.
Ο Bobby Qureshi, ο πρώτος χειρουργός οφθαλμίατρος που χρησιμοποίησε την τεχνική στη Μεγάλη Βρετανία την περιέγραψε ως «μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη» στο χώρο της ιατρικής επιστήμης, καθώς μπορεί να επαναφέρει την όραση που ένας άνθρωπος είχε σε νεαρή ηλικία.
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου