8/6/10

Μια 11χρονη Ελληνίδα αστέρι της αυστραλιανής τηλεόρασης

Είναι μόλις έντεκα ετών, είναι ελληνικής καταγωγής και είναι ήδη αστέρι της αυστραλιανής τηλεόρασης. Πρόκειται για την 11χρονη Αναστασία Φενέρη, η οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο "Loggie" στην κατηγορία του καλύτερου ανερχόμενου ταλέντου (most outstanding talent). Το βραβείο φέρει το όνομα του κορυφαίου Αυστραλού ηθοποιού Γκράχαμ Κένεντι, ο οποίος απεβίωσε πριν από μερικά χρόνια.
Δυστυχώς, για την Αναστασία το βραβείο κέρδισε ο Ματ Πρέστον της τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής "MasterChef Australia", στην οποία συμμετέχει και ο ομογενής σεφ Γιώργος Καλομπάρης.
Και μπορεί η μικρή Αναστασία να μην κέρδισε το βραβείο, αλλά κέρδισε πλούσιες εμπειρίες και τις εντυπώσεις, και οι ειδικοί προεξοφλούν πως το μέλλον της στον τομέα της υποκριτικής θα είναι λαμπρό.

Η υποψηφιότητά της ήταν για τον ρόλο που έπαιξε στην παιδική σειρά "My Place", που προβάλλεται από την αυστραλιανή δημόσια τηλεόραση «ABC».
Η μαθήτρια της Στ' Δημοτικού στο δημοτικό σχολείο Αγίας Τερέζας της περιοχής Γουλονγκονγκ, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Illawarra Mercury», ότι από πολύ μικρή, μόλις δύο ετών, είχε εκφράσει τις φιλοδοξίες της να γίνει ηθοποιός, δείχνοντας την τηλεόραση και ρωτώντας την μητέρα της: "μαμά πώς μπορώ να μπω εκεί;".
Τώρα, το ταλέντο της αναγνωρίστηκε και μέσω της υποψηφιότητάς της για τα βραβεία "Loggie".
"Πάντα ήθελα να εμφανισθώ στην τηλεόραση", δήλωσε η Αναστασία, η οποία άρχισε μαθήματα υποκριτικής στην ηλικία των 7 ετών στην τοπική δραματική σχολή «IPAC».
Πέρυσι, έπειτα από τέσσερις ακροάσεις, πήρε τον ρόλο της Σοφίας στη σειρά "My Place". Η Αναστασία είπε ότι ήταν πραγματική απόλαυση και χαρά να υποδυθεί την Σοφία, η οποία έζησε ως 10χρονη στο σπίτι, το 1968. Η νεαρή ηθοποιός πέρασε τρεις εβδομάδες στο Σίδνεϊ για τα γυρίσματα και δήλωσε πως έμαθε πολλά από τους επαγγελματίες με τους οποίους ήρθε σε επαφή, τόσο με τους ηθοποιούς όσο και με το τηλεοπτικό συνεργείο. Διατύπωσε, επίσης, την επιθυμία της, να ακολουθήσει σταδιοδρομία ως ηθοποιός.
"Το βραβείο αυτό το επιλέγει ο ίδιος ο τηλεοπτικός κλάδος, δεν ψηφίζεται από το κοινό, γι' αυτό και αποκτά ακόμη περισσότερο κύρος, αφού η κρίση ανήκει στους επαγγελματίες", επεσήμανε η κυρία Φενέρη.
Και δεν είναι τυχαίο για τη λάμψη της Ελληνίδας, το γεγονός ότι η τοπική εφημερίδα «Illawarra Mercury», την παραμονή της απονομής των τηλεοπτικών βραβείων, κυκλοφόρησε έχοντας εξώφυλλο την όμορφη και ταλαντούχα 11χρονη Ελληνίδα.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Σ. Χατζημανώλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου