20/6/10

1,2 εκατ. δολάρια για το χειρόγραφο του "A Day In The Life" των Beatles

   Το χειρόγραφο του "A Day In The Life", ενός από τα πιο διάσημα τραγούδια των Beatles που δημιουργήθηκε από τον Τζον Λένον και τον Πολ Μακάρτνι, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

    Το πρωτότυπο έγγραφο ξεπέρασε τις προσδοκίες του οίκου δημοπρασιών ο οποίος είχε εκτιμήσει την αξία του μεταξύ των 500.000 και 700.000 δολαρίων.
    Το τραγούδι είναι γραμμένο σε ένα μόνο φύλλο, διπλής όψης, από τον Τζον Λένον, ενώ φαίνονται οι διορθώσεις στους στίχους. Το 1967 το BBC ανήγγειλε την απαγόρευση της μετάδοσης του τραγουδιού εξαιτίας του στίχου "I’d love to turn you on" που κρίθηκε ότι υποστηρίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
    Το "A Day In The Life" είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος με τίτλο "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" το οποίο παρέμεινε για μήνες στην κορυφή των charts της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy το 1968 και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.
    Ο οίκος Sotheby's δεν ανακοίνωσε τον νέο ιδιοκτήτη του χειρόγραφου, το οποίο ανήκε στον Μαλ Έβανς, υπεύθυνο των περιοδειών των Beatles.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου