21/6/10

Ελλαδιστάν ή Τα παράδοξα... Εταιρεία πήρε τη δουλειά 14 ημέρες πριν... ιδρυθεί

Πριν από 4 χρόνια, ο τότε εντεταλμένος της ΕΡΤ Γ. Χουλιάρας εισηγήθηκε προς το ΔΣ την ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία του έργου σχεδιασμού και εκτέλεσης παραγωγής του σόου για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης επειδή ήταν η μειοδότρια. Την εισήγηση αποδέχθηκε το ΔΣ και με την υπ’ αρ. 790/28.9.2006 απόφαση ανατέθηκε απευθείας στην Bug Stage ΑΕ το σόου, με κόστος 231.961,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ και δυνατότητα απόκλισης του προς τιμολόγηση ποσού σε ποσοστό 20%.

Η ανάθεση έγινε, σύμφωνα με καταγγελίες, παράνομα, διότι βάσει του Κανονισμού Προμηθειών της ΕΡΤ, απαιτείται να προηγηθεί διαγωνισμός και γνωμοδότηση της οικονομοτεχνικής επιτροπής, αφού το έργο αφορούσε παροχή υπηρεσιών και όχι καλλιτεχνικό έργο, όπως «βαφτίστηκε» με την απόφαση του ΔΣ. Το εξωφρενικό όμως στην περίπτωση είναι ότι στις 28/9/2006 που ελήφθη η απόφαση του ΔΣ η εταιρεία αυτή δεν υπήρχε (!) αφού συστάθηκε στις 11/10/2006 με το υπ’ αρ. 3841/11.10. 2006 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ουρανίας Μικρού, δηλαδή 14 μέρες μετά τη λήψη της απόφασης του ΔΣ της ΕΡΤ.
Το ερώτημα είναι αν έγινε προηγουμένως έρευνα αγοράς για το ποιες εταιρείες μπορούσαν να προσφέρουν τις ζητούμενες υπηρεσίες προκειμένου να ληφθούν προσφορές τους, από ποιες συγκεκριμένες εταιρείες ελήφθησαν προσφορές, πώς πήρε η ΕΡΤ προσφορά από ανύπαρκτη εταιρεία και πώς εκτιμήθηκε η εμπειρία σε τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό της ανύπαρκτης εταιρείας και της ανατέθηκε η σύμβαση;
Πηγή:  Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου