21/6/10

Προς «εισαγωγή» βαθμολογητών

Ολο και πιο κοντά η προοπτική μεταφοράς στην Αττική όσων δεν απέχουν

Η πρόταση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα κερδίζει έδαφος, όσο ο χρόνος κυλάει χωρίς να βρίσκεται «αναίμακτη» λύση στο θέμα της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ. Ως σημείο «μηδέν» θεωρείται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ την προσεχή Τρίτη. Εως τότε, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα εξετάσει τις υπόλοιπες κινήσεις, ώστε να μετριαστεί η δεδομένη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βαθμών (με τα νέα δεδομένα υπολογίζεται στα τέλη Ιουνίου και να βρεθούν επιτηρητές για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, που ξεκινούν την Πέμπτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν επαφές με στελέχη του υπ. Οικονομικών ώστε να καταβληθούν σε εκπαιδευτικούς δεδουλευμένα (π. χ. οδοποιρικά έξοδα) από πανελλαδικές εξετάσεις προηγούμενων ετών, ώστε να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της ΟΛΜΕ.
Επίσης, στελέχη του υπ. Παιδείας θα επισκεφθούν βαθμολογικά κέντρα σε κοντινές περιοχές της Αττικής, ώστε, σε συνεργασία με τους προέδρους των κέντρων, να εξετασθεί η προοπτική βαθμολογητές που δεν απέχουν, να μεταφερθούν σε κέντρα της Αθηνας και των γύρω περιοχών, όπου είναι ο μεγάλος όγκος των απεργών. Οι καθηγητές μπορούν να βαθμολογήσουν το ανώτερο 600 γραπτά και συνήθως ο αριθμός αυτός δεν είναι μικρότερος των 200. Αρα, μπορεί να αξιοποιηθούν βαθμολογητές κέντρων από κοντινές περιοχές, οι οποίοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 600 γραπτών. Επίσης, από τα καθήκοντά τους απέχουν τα μέλη του επικουρικού προσωπικού, που εργάζονται σε τετράωρες βάρδιες κατά τη λειτουργία του κέντρου.

Στο στρατόπεδο της ΟΛΜΕ τα φώτα στρέφονται στα δύο στελέχη της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική παράταξη της Ν. Δ.), τον Δημήτρη Γκίνη και τον Νίκο Παπαχρήστο, οι οποίοι έως τώρα δίνουν τις δύο καθοριστικές ψήφους υπέρ της αποχής. Συγκεκριμένα, στις συνεδριάσεις του δ. σ. της ΟΛΜΕ η αποχή «κέρδισε» με 6 έναντι 5 ψήφων, καθώς υπέρ ψήφισαν τα 4 μέλη των αριστερών παρατάξεων και οι 2 της ΔΑΚΕ. Για λήξη της αποχής ψήφισαν τα 3 μέλη της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και τα άλλα δύο μέλη της ΔΑΚΕ. Ετσι, το ερώτημα είναι εάν οι Γκίνης - Παπαχρήστου διατηρήσουν την ίδια θέση την Τρίτη. Από την άλλη, στελέχη της ΟΛΜΕ ανέφεραν στην «Κ» ότι η προσπάθεια για μεταφορά βαθμολογητών από άλλες περιοχές προς την Αθήνα δεν θα βρει ανταπόκριση, ενώ εκτίμησαν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τους καθηγητές που απέχουν
Πηγή: Καθημερινή (Αποστολου Λακασα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου