12/6/10

Πρόγραμμα υιοθεσίας και προστασίας δασικών περιοχών

Το πρόγραμμα υιοθεσίας και προστασίας δασικών περιοχών της Ελλάδα «Κάποια δάση έχουν τη δική τους αύρα»,υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος με τη στήριξης της εταιρείας «3 Ε».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η εν λόγω περιβαλλοντική οργάνωση με την έναρξη της θερινής περιόδου και στο πλαίσιο της δράσης του για τα δάση, σε συνεργασία με το μεταλλικό νερό «Αύρα» υλοποιούν ενημερωτικά σεμινάρια για την προστασία των δασών.

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στις αναδασώσεις, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και στην προστασία ανθρώπου και δάσους από αυτές.
Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 180 και όσοι πάρουν μέρος  θα παραλάβουν έντυπα, αφίσες και cd-rom με πλήρες υλικό για τις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου.
Επίσης, μέχρι το τέλος της φυτευτικής περιόδου του 2010 θα έχουν φυτευθεί συνολικά 22.140 δέντρα στις περιοχές Πάνειο όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαίας, Υμηττό, στα δάση Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα  και στο Σέιχ-Σου στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου