12/6/10

Στον αέρα η Σχολή Τυφλών λόγω υποχρηματοδότησης


Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι και μαθητές της Σχολής Τυφλών απέκλεισαν συμβολικά, χθες, για μισή ώρα, την οδό Βασιλίσσης, ζητώντας την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής, η οποία κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας του μεγάλου χρέους που έχει συσσωρευτεί εξαιτίας της υποχρηματοδότησής της.
Διαχρονικό αίτημα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης είναι να έχει ισότιμη μεταχείριση με την αντίστοιχη σχολή της Αθήνας και να μετατραπεί από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ. Αυτά τόνισε χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Βασιλείου, ενώ σημείωσε ότι εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται εδώ και 5 μήνες. Η στάση πληρωμών ισχύει και για τους προμηθευτές με αποτέλεσμα η Σχολή να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τη διατροφή των μαθητών της. Ο κ. Βασιλείου άφησε να εννοηθεί ότι η υφυπουργός Φώφη Γεννηματά στις επαφές που είχαν μαζί της δεν έχει δεσμευτεί για την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής. “Το έλλειμμα τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε στις 700.000 ευρώ.
Οι επαφές που κάναμε με την υφυπουργό Υγείας κ Γεννηματά δεν απέδωσαν. Μας είπε ότι το έλλειμμα οφείλεται σε κακοδιαχείριση των εκάστοτε διοικητικών και ότι δεν έχει κονδύλια να καλύψει το έλλειμμα” δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως μόνο για φέτος οι ανελαστικές δαπάνες ανέρχονται στο 1.997.000 που είναι η μισθοδοσία, τα ένσημα του ΙΚΑ, τις εργοδοτικές εισφορές και κάποιες κρατήσεις. Αυτές οι δαπάνες ζητάνε να καλυφθούν από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ οι ελαστικές δαπάνες όπως είπε καλύπτονται από ίδιους πόρους. Φέτος το υπουργείο Υγείας ενέκρινε κονδύλια της τάξης του 1.330.0000 ευρώ, κοινώς 64.0000 ευρώ λιγότερα για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών.
Πηγή:Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου