12/6/10

Έως την Τρίτη συνεχίζουν την αποχή τους οι βαθμολογητές των Πανελληνίων

 Συνεχίζουν την αποχή τους οι βαθμολογητές

Στον «πάγο» μέχρι την Τρίτη τα γραπτά των Πανελληνίων

Παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η αγωνία των υποψηφίων για τους βαθμούς των πανελληνίων, καθώς η χθεσινή έκτακτη συνάντηση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ι. Πανάρετο για το θέμα της αιφνιδιαστικής μείωσης της αμοιβής των βαθμολογητών, που τους έκανε να "κατεβάσουν τα μολύβια" απο προχθές, δεν απέδωσε αποτέλεσμα.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δημ. Πεππές δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση, καθώς ο υφυπουργός Παιδείας δεν αποδέχθηκε το αίτημα των καθηγητών να μη μειωθούν οι αμοιβές όσων εμπλέκονται στη διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών. Ετσι η ΟΛΜΕ εισηγείται τη συνέχιση της αποχής από τη βαθμολόγηση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια θα συνεδριάσει για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
 

Ωστόσο ο κ. Ι. Πανάρετος εκτίμησε ότι η διαδικασία της βαθμολόγησης, παρά τις αντιδράσεις των καθηγητών, θα ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικές αποκλίσεις απο την ημερομηνία που πρέπει να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα (σ.σ. πέρυσι είχαν ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου) και πρόσθεσε: "Ολοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων έχουν υποχρέωση, και δείχνουν ότι το αντιλαμβάνονται αυτό, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η σκέψη όλων μας πρέπει να είναι στα παιδιά και στις οικογένειές τους". Ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι τα χρήματα θα δοθούν σύντομα στους εκπαιδευτικούς, ενώ για τις μειώσεις ανέφερε ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και η κυβερνητική πολιτική είναι γνωστά.
 
Η αναστάτωση με τις βαθμολογίες προέκυψε μόλις ανακοινώθηκε η υπουργική απόφαση για τις εφετινές αμοιβές των βαθμολογητών, που είναι μειωμένες από 5% έως και 63% σε σχέση με πέρυσι. Η ΟΛΜΕ κάλεσε αμέσως τους βαθμολογητές σε αποχή και εκτιμάται ότι σήμερα παραμένουν αδιόρθωτα περίπου 150.000 γραπτά, ενώ δεν έχουν καταχωριστεί βαθμολογίες και για τα μισά απο τα ήδη διορθωμένα γραπτά.
 
Πηγή: Τα Νέα (Νίκος Μάστορας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου