17/6/10

Άννα Διαμαντοπούλου: Ανοιχτή ακόμη και η επιστράτευση

«Θέμα δημόσιου συμφέροντος» χαρακτήρισε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου την αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.

 Η υπουργός Παιδείας άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα γραπτά που δεν έχουν βαθμολογηθεί σε άλλα βαθμολογικά κέντρα που λειτουργούν κανονικά, να αντικατασταθούν βαθμολογητές ή ακόμη- σε ακραία περίπτωση- και να επιστρατευτούν πολιτικά οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα προανήγγειλε νέο ευέλικτο βαθμολογικό σύστημα από την ερχόμενη χρονιά, στο οποίο θα εμπλέκονται λιγότεροι εκπαιδευτικοί, και έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ «να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία 90.000 παιδιά και τις οικογένειές τους». 
Η κυρία Διαμαντοπούλου εκτίμησε πάντως ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχει αποκατασταθεί η τάξη, ενώ, όπως τόνισε, στην Περιφέρεια έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση και απομένει ένα 25% γραπτών που αφορά τα βαθμολογικά κέντρα της Αθήνας. «Για όλους έρχεται μια στιγμή που βάζουν τις ευθύνες τους πάνω από όλα» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Πηγή:  Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου